Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 13. KOLA: Plzeň přejela Ostravu a odpověděla na obrat Slavie proti Příbrami

Razantně zareagovali fotbalisté Plzně na sobotní vítězství Slavie 3:1 nad Příbramí. V domácím utkání totiž porazili čtvrtý Ostravu 3:0 a před vzájemným duelem s obhájci titulu je jejich manko stále šestibodové. V dalším šlágru si v podještědském derby rozdělil body Liberec s Jabloncem. Venku loupili hráči Českých Budějovic a Mladé Boleslavi, před vlastními příznivci uspěli Bohemians. Sparta přišla o výhru v Teplicích v poslední minutě.

Michael Krmenčík z Plzně střílí gól v utkání s Baníkem Ostrava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Slavia Praha - Příbram 3:1 (0:1)

Nešlo o jednoduché utkání, jak se zprvu očekávalo. Fotbalisté Slavie ještě o přestávce prohrávali doma s Příbramí 0:1, nakonec vyhráli 3:1. Na branku příbramského Michala Škody odpověděl dvěma trefami, z toho jednou z penalty, kapitán Tomáš Souček. Vlastní gól si pak dal stoper Marek Kodr.

Plzeň - Ostrava 3:0 (0:0)

Úspěšný reparát po porážce v Mladé Boleslavi složili ve třináctém kole fotbalisté Plzně. Před vlastními příznivci totiž jednoznačně přejeli čtvrtou Ostravu 3:0 a odpověděli na sobotní vítězství vedoucí Slavie, na kterou i nadále ztrácejí šest bodů. Skóre otevřel v 50. minutě Lukáš Hejda, o deset minut později zvýšil Michael Krmenčík a konečný výsledek stanovil v závěru střídající Tomáš Chorý.  

Sparta Praha - Teplice 1:1 (0:0) 

Začalo se zostra a závěr se stal fotbalovou divočinou. Sparta byla Na Stínadlech aktivnější, ale kýženou výhru si nedováží. Do vedení ji sice poslal po rohovém kopu Semih Kaya, ale v 90. minutě vyrovnal z bezprostřední blízkosti Jakub Řezníček. Všechny body mohl v nastaveném čase ukrást hostující Benjamin Tetteh, jenže Tomáš Grigar ho vychytal.

Liberec - Jablonec 2:2 (0:1)

Po nudě v prvním poločase přišla smršť ve druhém. Přestože fotbalisté Jablonce vedli 1:0 zásluhou Sýkory, po přestávce domácí Liberec zabral a podještědské derby končí remízou 2:2. Bod Slovanu zajistili Mikula a Pešek, který odpověděl na trefu Kratochvíla.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Jablonec

Olomouc - České Budějovice 1:3 (0:1)

Jak skončili před reprezentační přestávkou, tak začali po ní. Tedy výhrou s třemi vstřelenými brankami. Fotbalisté Českých Budějovic vezou z Olomouce cenný triumf 3:1. Ke třem bodům pomohly dvě trefy Ivana Schranze a výkon veterána v brance Jaroslava Drobného. Dynamo poskočilo na 11. místo na rozdíl tří bodů od osmé Sigmy.

Zlín - Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Kdy, pokud ne tady a teď? To si mohli říkat hráči Mladé Boleslavi před utkáním ve Zlíně. Středočeši totiž patří doma k ligové smetánce a posledně si vyšlápli na Plzeň, kdežto venku až do 13. kola nevyhráli. Zápas v trápícím se Zlíně statistiku změnil. V první polovině rozhodl z tlačenice před brankou tradiční střelec Nikolaj Komličenko a výhru 2:0 minutu před koncem potvrdil Pavel Bucha. Zlín sice měl své šance, ale doplatil na bídnou koncovku. Boleslav tak ze třetího místa kouká stále na čelo, kdežto Zlín zůstává ponořen na 15. pozici. Nepomohla mu ani výměna trenéra. V posledních šesti zápasech získal jediný bod.

Karviná - Slovácko 0:2 (0:1)

O nečekanou pozici v nejlepší šestici nepřijdou fotbalisté Slovácka ani po třináctém kole. V Karviné sice dohrávali dvacet minut v oslabení po vyloučení Josefa Divíška, ale i přesto se prosadil Jan Kalabiška a rozhodl o výhře hostujícího celku 2:0. Během úvodního dějství rozvlnil síť také kanonýr Tomáš Zajíc.

Bohemians 1905 - Opava 1:0 (0:0)

Premiéra staronového kouče Luďka Klusáčka na lavičce Bohemians 1905 skončila úspěšně. "Klokani" totiž ve třináctém kole udolali poslední Opavu gólem Jana Vodháněla 1:0 a posunuli se na jedenácté místo. Pražané slavili po čtyřech kolech, Slezané nepoznali chuť vítězství už jedenáctkrát v řadě. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články