Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Klusáček začal v Ďolíčku výhrou. Opavu skolil Vodháněl

Premiéra staronového kouče Luďka Klusáčka na lavičce Bohemians 1905 skončila úspěšně. "Klokani" totiž ve třináctém kole udolali poslední Opavu gólem Jana Vodháněla 1:0 a posunuli se na jedenácté místo. Pražané slavili po čtyřech kolech, Slezané nepoznali chuť vítězství už jedenáctkrát v řadě. 

Fotbalisté Bohemians 1905 oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Dvaapadesátiletý Klusáček, který kvůli neuspokojivým výsledkům nahradil odvolaného Martina Haška, vedl Bohemians už na jaře 2014 a vybojoval s týmem záchranu v lize.

Jako první zahrozili v 11. minutě hosté. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Schaffartzik, ale slabou střelou brankáře Le Gianga, jenž si za vršovický celek odbyl debut v nejvyšší soutěži, nepřekonal.

Za sedm minut zaútočili i domácí. Vodháněl vypálil z hranice vápna a gólman Fendrich vyrazil jeho střelu před Keitu, který však mezi tři tyče nezamířil.

Ve 26. minutě dal o sobě vědět znovu Schaffartzik, který po přiťuknutí od Šulce zakončil vedle. O sedm minut později si na druhé straně na Jindřiškův centr naskočil Pokorný, ale Fendrich hlavičku domácího stopera vytáhl na roh.

Po přestávce Slezané po standardní situaci přenesli hru a Šulc střelou z hranice šestnáctky těsně minul. V 63. minutě otevřeli skóre Bohemians. Havlovu střelu srazil Fendrich na břevno a Vodháněl doklepl míč z bezprostřední blízkosti hlavou do sítě.

Náskok se poté nepovedlo zvýšit Bartkovi, který si připsal 250. ligový start. Tři body ale Pražané udrželi a neprohráli s Opavou v lize poosmé za sebou. 

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:0 (0:0)

Branka: 63. Vodháněl. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Pokorný - Hrabina, Juřena. Diváci: 5081.

Bohemians: Le Giang - Bartek, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel (87. Záviška), Jindřišek, Rada, Vodháněl (81. Schumacher) - Vaníček (89. Köstl) - Keita. Trenér: Klusáček.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil (85. Stáňa), Žídek - Jursa (79. Souček), Zavadil, Schaffartzik, Šulc, Zapalač (71. Juřena) - Dedič. Trenér: Grussmann.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Vím, že je to obvyklá fráze, ale když jsme sledovali Opavu, věděli jsme, že nás nebude čekat jednoduchý zápas. Sami jste to viděli – je to mužstvo, které se snaží hrát fotbal. Je obdivuhodné, že v takovém stavu a po takové sérii, kterou mají, si ti hráči věří na balonu. Bylo to pro nás složité utkání. Asi jsme nebyli lepší, ale šťastnější. Splnili jsme cíl, který jsme měli, získat tři body. A věřím, že nám to pomůže v dalších kolech."

Josef Dvorník (trenér Opavy): "První poločas jsme předváděli to, na čem jsme deset dnů pracovali. V prvním poločase jsme byli lepším týmem než Bohemka, která si v podstatě nevypracovala žádnou šanci kromě Keity. Byli jsme dominantní, ale chybělo nám zakončení. Byla tam spousta střel ze střední vzdálenosti. Věřím, že kdybychom je proměnili, tak by zápas směřoval k našemu vítězství. Ve druhém poločase se hra trošku vyrovnala, ale přesto si myslím, že jsme byli blíž ke vstřelení gólu Šulcem a ze dvou tří závarů, které se daly proměnit. Bohemka začala hrozit z brejků, nicméně přesto budu tvrdit, že tenhle zápas jsme měli vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články