Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

České Budějovice vyloupily hřiště Sigmy. K výhře pomohly dva góly Schranze i Drobný v brance

Jak skončili před reprezentační přestávkou, tak začali po ní. Tedy výhrou s třemi vstřelenými brankami. Fotbalisté Českých Budějovic vezou z Olomouce cenný triumf 3:1. Ve 13. kole první ligy jim ke třem bodům pomohly dvě trefy Ivana Schranze a výkon veterána v brance Jaroslava Drobného. Dynamo poskočilo na 11. místo na rozdíl tří bodů od osmé Sigmy.

Forvard Českých Budějovic Ivan Schranz slaví gól
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Mrzí nás to, protože jsme tento zápas chtěli zvládnout. Chtěli jsme se dotáhnout na 20 bodů a špici tabulky," uvedl domácí trenér Látal. "První poločas jsme úplně prospali. Připravovali jsme se na soupeřovy protiútoky a standardní situace a z obou situací jsme dostali gól," dodal.

Jako první zahrozili domácí, ale Jemelkovu střelu zblokovala obrana. Chvíli nato na druhé straně střílel Ledecký, ale vedoucí branky se České Budějovice dočkaly až v 19. minutě. Po rychlém brejku si míč do vápna navedl Schranz a střelou k tyči nedal brankáři Reichlovi šanci.

V prvním poločase se přítomným nepozdával pohyb rozhodčího Jiřího Houdka, který podle některých řídil zápas opilý. Sudí to však v rozhovoru s novináři popřel. Na dotaz, jestli by byl ochoten podstoupit test na alkohol, odpověděl, že s tím nemá problém.

Do druhé půle vstoupili Olomoučtí aktivně a po několika závarech se jim podařilo vyrovnat. Exreprezentačního brankáře Drobného, který nastoupil poprvé po nedávném návratu do mateřského celku, překonal stoper Sivok, jenž v 50. minutě tečoval pokus Yunise.

"Ve druhém poločase jsme chtěli zůstat aktivní a jsem hrozně rád, že nás nezlomil ani ten obdržený vlastní gól. Poté se nám podařilo vstřelit dvě branky a utkání už jsme si pohlídali. Troufám si říct, že jsme vyhráli zaslouženě. Pomohl nám i Drobný, který mužstvo zklidnil. Bylo vidět, že má obrovské zkušenosti," prohlásil trenér Českých Budějovic Horejš.

Hosté si vzali vedení zpět v 62. minutě, kdy si Brandner všiml, že Reichl je příliš daleko z branky, a povedenou střelou poslal míč do šibenice. "Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a vstřelili branku. Věřil jsem, že ten zápas ještě otočíme. Pak ale přišla velká chyba Reichla, který špatně odkopl míč. Závěr zápasu už jsme pak nezvládli," uvedl Látal.

Třetí gól přidali hosté v 75. minutě a Schranz si hlavou připsal druhý zásah v utkání. Budějovice neměly daleko ke čtvrté trefě, ale Táborského pokus jen proskákal po brankové čáře.

"V sezoně už jsme měli několik dobrých výkonů, ale nyní jsme to potvrdili i bodově, tak to byl asi náš nejlepší výkon. Klíčový byl druhý gól, protože jsme předtím inkasovali. Patrik Brandner nás fantasticky poslal do vedení a to byl ten zlom zápasu," prohlásil Schranz.

13. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 1:3 (0:1)

Branka: 50. vlastní Sivok - 19. a 75. Schranz, 62. Brandner. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hock. ŽK: Látal (trenér) - Schranz, Novák, Ledecký. Diváci: 2807.

Sestavy:

Olomouc: Reichl - Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař (65. Tandir), González (75. Texl), Plšek, Houska, Falta - Yunis. Trenér: Látal.

České Budějovice: Drobný - Čolič, Sivok, Havel, Novák - Brandner, Čavoš, Mršič (88. Helešic), Havelka, Schranz (79. Táborský) - Ledecký (83. Kladrubský). Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články