Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav se na hřišti tápajícího Zlína poprvé naplno prosadila venku

Kdy, pokud ne tady a teď? To si mohli říkat hráči Mladé Boleslavi před utkáním ve Zlíně. Středočeši totiž patří doma k ligové smetánce a posledně si vyšlápli na Plzeň, kdežto venku až do 13. kola nevyhráli. Zápas v trápícím se Zlíně statistiku změnil. V první polovině rozhodl z tlačenice před brankou tradiční střelec Nikolaj Komličenko a výhru 2:0 minutu před koncem potvrdil Pavel Bucha. Zlín sice měl své šance, ale doplatil na bídnou koncovku. Nepomohlo ani angažmá nového trenéra Jana Kameníka. 

Kanonýr Komličenko slaví svoji trefu do zlínské brány
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín nastoupil se zcela novým útokem, neboť z Boleslavi hostujícího Wágnera nepustila na hřiště dohoda klubů a nejlepšího střelce Poznara zase svalové zranění. Netradiční složení domácí jedenáctky si vynutily i další absence, takže na levém kraji obrany zaskakoval kapitán Jiráček. "Je to zkušený hráč, veškeré pokyny plnil dobře," hodnotil jej na netradičním postu trenér Kameník.

Boleslav přijela do Zlína s nejlepším útokem soutěže a ten se předvedl už ve čtvrté minutě, kdy Komličenko vysunul Mesanoviče, ale domácí brankář Rakovan skvěle zasáhl. Zlín zahrozil po akci Fantiše a přímém kopu Džafiče, ale hostující gólman Stejskal se zaskočit nenechal.

Ve 26. minutě už Komličenko otevřel skóre. Po rohovém kopu a závaru v malém vápně se nejlépe zorientoval a poslal míč pod břevno. Ruský útočník vstřelil devátý gól v sezoně a upevnil si první místo v pořadí střelců. "Dostat gól z dorážky po rohu je hrozná škoda," litoval Kameník.

Zlín byl blízko vyrovnání po půlhodině hry, ale Železník trefil ve slibné pozici tyč. O pár minut později se po přímém kopu neprosadil Podio a Džafič po pěkné kombinaci střílel v pádu nad. V závěru první půle mohl po rohovém kopu navýšit vedení hostí Pudil. "Měli jsme v první půli dát více branek, šance na to byly," řekl boleslavský obráce Pudil.

Po změně stran Zlín výrazně zvýšil útočnou aktivitu a v 59. minutě byl blízko vyrovnání, když po Bartošákově centru střílel Fantiš. Domácí dále tlačili, nicméně chyběl jim větší moment překvapení, který by rozhodil konsolidovanou obranu soupeře. "Zlín byl v této fázi hry lepší, jen tak tak jsme některé šance ubránili," uvedl Pudil.

Přesto se tak stalo v 68. minutě, kdy se za záda stoperů dostal Železník, ale ve vyložené pozici vysoko přestřelil. Další vyloženou šanci už domácí neměli a v závěru inkasovali po protiútoku, který zakončil Bucha. "Je to pro nás velká úleva, ale jeli jsme sem s tím, že už konečně vyhrajeme venku. A to se povedlo," zakončil Pudil.

Boleslav drží výtečné třetí místo, kdežto Zlín zůstává ponořen na 15. pozici, přičemž v posledních šesti zápasech získal jediný bod.

13. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1).
Branky: 26. Komličenko, 90. Bucha. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Džafič, Podio, Matejov - Pudil, Křapka, Jiří Klíma. Diváci: 2918.


Sestavy: Zlín: Rakovan - Hnaníček (46. Cedidla), Buchta, Jiráček - Matejov, Fantiš, Folprecht, Podio, Bartošák - Železník, Džafič (75. Janetzký). Trenér: Kameník.

Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Křapka - Budínský, Hubínek, Matějovský (46. Bucha), Fulnek - Mešanovič (61. Jiří Klíma), Komličenko (86. Hašek). Trenér: Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články