Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň doma nedala šanci Baníku, Krmenčík vstřelil jubilejní gól

Úspěšný reparát po porážce v Mladé Boleslavi složili ve třináctém kole fotbalisté Plzně. Před vlastními příznivci totiž jednoznačně přejeli čtvrtou Ostravu 3:0 a odpověděli na sobotní vítězství vedoucí Slavie, na kterou i nadále ztrácejí šest bodů. Skóre otevřel v 50. minutě Lukáš Hejda, o deset minut později zvýšil Michael Krmenčík a konečný výsledek stanovil v závěru střídající Tomáš Chorý. 

Michael Krmenčík z Plzně střílí na branku Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí od začátku Ostravu sevřeli a ve 3. minutě poprvé zahrozili. Krmenčík v šestnáctce přiklepl míč Kayambovi, kterého však zblízka vychytal Budinský. Jeho branku pak krátce nato minul Krmenčík akrobatickým kopem.

Plzeňští kontrolovali hru a měli další slibné příležitosti. Procházka zamířil o kousek vedle, Budinský vytáhl Řezníkovu ránu a Limberský z dorážky trefil boční síť. Mezi tyče se poté opět netrefil aktivní Krmenčík.

Trvalý tlak přinesl kýžené ovoce na začátku druhé půle. Kalvach v 50. minutě nacentroval na Hlouška, jenž před brankou našel osamoceného Hejdu a důrazný stoper si připsal premiérový gól v ligové sezoně. Na druhé straně zlikvidoval gólman Hruška Kuzmanovičovu střelu, což byla asi největší ostravská šance v zápase.

V 60. minutě přidala Viktoria pojistku. Hloušek dalším přesným centrem vybídnul Krmenčíka, ten sice nejdříve hlavičkou trefil Budinského, ale z dorážky už se i s pomocí tyče prosadil. Pro reprezentačního útočníka to byl jubilejní 50. gól v nejvyšší soutěži.

Svěřenci Pavla Vrby už nedovolili matně hrající Ostravě vůbec nic. Navíc v páté minutě nastaveného času uzavřel skóre střídající Chorý hlavičkou po rohovém kopu. Plzeň zvítězila pošesté z posledních sedmi kol a s Baníkem neprohrála už v 19. ligovém utkání po sobě.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:0 (0:0)

Branky: 50. Hejda, 60. Krmenčík, 90.+5 Chorý. Rozhodčí: Marek - Podaný, Kotalík - Adam (video). ŽK: Brabec, Řezník, Limberský - Kuzmanovič. Diváci: 10 088.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, R. Procházka - Kopic (86. Mihálik), Kayamba (90.+2 Janošek), Hloušek - Krmenčík (82. Chorý). Trenér: Vrba.

Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (76. Holzer), Jirásek (65. Granečný), Hrubý, Kuzmanovič - Diop, Smola. Trenér: Páník.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Myslím, že jsme viděli velice dobré utkání, asi to fanoušky bavilo celý zápas. Pro nás to bylo trošku složitější v tom, že jsme v prvním poločase nedali nějaký gól, aby to možná bylo trošku klidnější. Ale co se týče úrovně zápasu, tak to splňovalo všechno, co od těchto mužstev čekáme. Podle mého názoru jsme my i Baník předvedli velice dobrý výkon. To manko na Slavii je samozřejmě pro nás trošku složitější. Ale já si vzpomínám, že jsme měli náskok mnohem větší, přesto jsme se až do konce ligy třepali, jestli nás někdo nedožene. Za týden bude pro nás zápas se Slavií hodně důležitý, ale nemyslím si, že je konec soutěže. Ta je stále v jedné třetině."

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Viděli jsme fotbal jenom z jedné strany. Určitě Viktorka ukázala, že má formu. Když nehraje poháry a chystá se jen na ligu, tak je silná, dynamická a kombinační. Už v první půli jsme hodně tahali za kratší konec, tam jsme to ještě přežili. Ale ve druhé půli, kdy už nás načali, to bylo jednoznačné. Nám chyběla kvalita na útočné polovině soupeře a pak se to na nás valilo. My se z toho musíme otřepat a chystat se na Olomouc. To je soupeř na naší úrovni, se kterým jsme schopni hrát vyrovnané utkání. Tady to na nás bylo hodně. Plzni gratuluji k výbornému výkonu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články