Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 12. KOLA: Vedoucí Plzeň nadělila Jablonci "bůra", Slavia ztratila v Budějovicích

Vynikající formu potvrdili ve 12. kole fotbalisté Plzně a Slovácka. Viktoria pěti brankami sestřelila Jablonec, pošesté v řadě vyhrála a drží náskok v čele nejvyšší soutěže. Druhá zůstává Sparta, která urvala výhru nad Boleslaví až ve třetí minutě nastavení. Také klub z Uherského Hradiště zlomil Bohemians 1905 v nastaveném čase. Obhájci titulu ze Slavie naopak remizovali v Českých Budějovicích 2:2 a jsou čtvrtí. Liberec porazil Olomouc 2:0, Hradec Králové 3:0 Teplice.

Jan Kopic z Plzně (uprostřed) slaví jeden z gólů proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň - Jablonec 5:0

Šesté vítězství v řadě zapsala Plzeň. Před vlastními příznivci deklasovala Jablonec 5:0 a neúplnou tabulku vedou s pětibodovým náskokem před Slováckem. Dvakrát se do sítě bývalého zaměstnavatele trefil Jan Kopic, jeden gól přidali Jean-David Beauguel, Jhon Mosquera a Pavel Šulc. Severočeši v lize popáté v řadě nevyhráli a klesli na dvanácté místo.

Sparta - Mladá Boleslav 1:0

O hubeném vítězství rozhodl až ve třetí minutě nastavení Adam Hložek. Na vedoucí Plzeň ztrácejí Pražané čtyři body. Naopak Středočeši v nejvyšší soutěži prohráli po dvou výhrách a jsou devátí.

České Budějovice - Slavia Praha 2:2

Slavia v Českých Budějovicích remizovala 2:2. Domácí začali zostra a už ve 14. minutě díky trefám Patrika Brandnera a Lukáše Havla vedli 2:0. Po změně stran stačili v dresu favorita srovnat Peter Olayinka s Oscarem. Pražané ztrácejí se zápasem k dobru na vedoucí Plzeň už sedm bodů.

Slovácko - Bohemians 1905 1:0

Slovácko úspěšně zvládlo vyrovnaný duel s Bohemians 1905 a zvítězilo 1:0. O rozhodující trefu se postaral po pasu Lukáše Sadílka střídající "žolík" Rigino Cicilia. 

Liberec - Olomouc 2:0

Důležité vítězství zapsal Liberec. Po dvou porážkách totiž zdolal Olomouc 2:0 a posunul se na jedenácté místo. První gól v nejvyšší soutěži vstřelil Christian Frýdek, na kterého ve druhé půli navázal Júsuf Hilál.

Pardubice - Zlín 0:0

Trápení Pardubic a Zlína se prodlužuje. Ani jeden z týmů totiž ve vzájemném utkání nenašel klíč k soupeřově brance. Nejblíže k tomu měl v 53. minutě domácí Cadu, ale nedokázal proměnit pokutový kop. Východočeši v lize nevyhráli posedmé za sebou, jejich soupeř bodoval po sérii pěti porážek. 

Hradec Králové - Teplice 3:0

Nováček z Hradce Králové porazil Teplice jednoznačně 3:0 a v tabulce se posunul už na šesté místo. Dva góly vstřelil Pavel Dvořák, jeden přidal Jakub Rada. Teplice po třetí porážce za sebou zůstávají předposlední a jejich nový trenér Jiří Jarošík stále marně čeká na první bod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články