Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Nováček z Hradce přehrál Teplice 3:0

Nováček nejvyšší fotbalové soutěže z Hradce Králové si v jejím dvanáctém kole poradil s Teplicemi 3:0. Proti západočechům vedl už od druhé minuty po trefě Pavla Dvořáka. Tepličtí prohráli potřetí v řadě, v tabulce zůstávají předposlední.

Fotbalisté Hradce Králové oslavují branku
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Hradci se v domácím azylu v Mladé Boleslavi daří. Neprohrál tam ani jeden ze šesti zápasů v této sezoně a jako jediný v ročníku dokázal v lize porazit Plzeň. Dnes si připsal dosud nejvyšší výhru po návratu mezi elitu.

Trenér "Votroků" Miroslav Koubek po utkání zdůraznil, že jeho tým zůstává i po vzestupu tabulkou na zemi. "Naše úspěchy vycházejí z organizace, bojovnosti, účelnosti a dobrých standardek. Herně je řada mužstev lepších než my," řekl Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Jarošíka a Moulise po utkání Hradec Králové - Teplice

Teplický kouč Jarošík byl k úrovni zápasu hodně kritický. "Sedmdesát minut to byl velmi slabý výkon. Nehrál se fotbal z obou stran. My se soupeři nevyrovnali v bojovnosti a nasazení a to mu stačilo ke třem bodům," uvedl Jarošík.

Ze zápasu uplynulo jen 77 sekund, když Novotný poslal centr od levé postranní čáry, Vašulínovu hlavičku ještě brankář Grigar vyrazil, ale Dvořák zblízka hlavou doklepl míč do sítě. Prakticky přesně se tak opakovala situace z minulého kola, v němž tentýž hráč ve Zlíně otevřel skóre po 100 sekundách.

Ve 35. minutě hosté neuvěřitelně zkazili rozehrávku. Gólman Grigar před oslňujícím sluncem odběhl do stínu vedle branky a Čech vypíchl míč Fortelnému. Jeho střelu ještě Krunert zblokoval, ale Rada přes ležícího brankáře, který nestačil v čas zaujmout své místo, přidal druhou trefu.

Po změně stran dopravil míč do teplické sítě Vašulín, ale sudí Berka po dlouhé konzultaci s videorozhodčím gól neuznal pro ofsajd. Znovu si ověřoval situaci v 65. minutě, kdy teplický Moulis přepadl přes ruce vybíhajícího brankáře Fendricha. Rezek už si postavil míč na značku pokutového kopu, ale sudí penaltu odvolal.

Hosté se s nepříznivým vývojem nesmířili a byli mnohem nebezpečnější než v prvním dějství. Ale Fendrich svůj tým několikrát podržel. Nejvíce v 78. minutě, kdy skvěle vytáhl do růžku mířící Kodadovu střelu a v závěru si poradil i se střelou Peruánce Succara.

Video bylo v akci i na druhé straně hřiště a rozhodčí po Vondráškově strčení do Kodeše nakonec penaltu nařídil. Grigar sice v 85. minutě Dvořákovu střelu vyrazil, ale proti jeho dorážce byl bezmocný. Nejzkušenější hráč domácích vstřelil gól ve třetím zápase po sobě a pátý v této ligové sezoně.

Jarošíka zklamalo, že jeho tým začal hrát až v závěru. "Po několika změnách se to ve druhém poločase trochu zlepšilo. Měli jsme šanci dát kontaktní gól, možná bychom Hradci zatápěli, ale to se nestalo. Hrát za stavu 2:0 je pozdě," řekl Jarošík.

I jeho protějšek připustil, že zápas nebyl moc pohledný. "Spíš to byla bitva dvou houževnatých mužstev, ale kdo má rád obrazy bojovnosti a nasazení, tak si mohl přijít na své. Bylo příjemné, že se nám povedl začátek, pro soupeře to mohla být sprcha, která jim nabourala plány," uvedl Koubek.

FC Hradec Králové - FK Teplice 3:0 (2:0)

Branky: 2. a 85. Dvořák, 35. Rada. Rozhodčí: Berka - Vlček, Mokrusch - Pechanec (video). ŽK: Mejdr, Kodeš - Mareš. Diváci: 849.

Hradec: Fendrich - Čech, Klíma, Král - Mejdr, Rada (76. Kateřiňák), Kodeš (86. Soukeník), Novotný - Dvořák (90. Harazim) , Vašulín (90. Kubala), Vlkanova. Trenér: Koubek.

Teplice: Grigar - Hyčka, Chlumecký, Knapík, Vondrášek - Jukl (46. Mareček), Krunert - Kodad, Fortelný (58. Succar), Moulis (75. Černý) - Rezek (75. Mareš). Trenér: Jarošík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články