Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Slovácko díky gólu v nastavení vyhrálo nad Bohemias nejtěsnějším rozdílem

Slovácko zvládlo vyrovnaný duel s Bohemians a zvítězilo 1:0. O rozhodující gól se postaral po pasu Lukáše Sadílka vystřídavší Rigino Cicilia. Domácí se v neúplné tabulce vyšvihli na druhé místo.

Václav Jurečka neuspěl proti gólmanu Hugo Janu Bačkovskému
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Bohemians přijeli oslabeni o řadu zraněných a vykartovaných hráčů a často vyráželi do protiútoků. Slovácko se do náporu dostalo až po půlhodině hry, Reinberk pálil tvrdě, ale do středu brány, Kohút mimo po akci Petržely. Do největší šance první půle se dostal Kalabiška po centru Petržely, ale brankář Bačkovský ho bravurním zákrokem vychytal.

Krátce po změně stran mohl otevřít skóre hostující Novák, jeho tvrdou střelu však vytáhl konečky prstů na břevno Nguyen. Bohemians i v dalším průběhu potvrzovali, že jsou na favorita dobře připraveni. Nepustili jej do kombinace a tím pádem ani do šancí, naopak neustále hrozili rychlými kontry.

S přibývajícím časem tlak Slovácka sílil a místy byl až drtivý. Obrana "Klokanů" v čele s Bačkovským dlouho pracovala bezchybně a poradila si s mnoha závary v pokutovém území. Nakonec ale nezachytila centr Sadílka ve třetí minutě nastavení, který usměrnil mezi tyče Cicilia a připsal si první ligový gól v sezoně. Bohemians v Uherském Hradišti prohráli po čtyřech zápasech nejvyšší soutěže.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3. Cicilia. Rozhodčí: Černý - Antoníček, Mikeska - Ondráš (video). ŽK: Havlík - Bačkovský. Diváci: 4203.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Sadílek, Havlík - Petržela (80. Šašinka), Kohút (63. Cicilia), Navrátil (63. Holzer) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Bohemians: Bačkovský - Bederka, Krch, Vondra - Dostál, Ljovin, Jindřišek, Hronek (82. Vacek), Fulnek - Puškáč (73. Koubek), Novák (68. Keita). Trenér: Klusáček.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Tohle jsou nejkrásnější vítězství, když už soupeř na váš gól nestihne reagovat. Dnes to bylo o trpělivosti a jsem moc rád, že jsme se dočkali výhry. Úvod nebyl z naší strany dobrý, Bohemka velice dobře bránila nejen na začátku, ale během celého utkání. Měli jsme v závěru velký tlak, centrované balony neměly tak velkou kvalitu nebo jsme neproměnili příležitosti. Šli jsme do rizika, hráli jsme se třemi útočníky a to vedlo k vydřeným třem bodům."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání spělo k remíze, nebylo tam moc šancí. Slovácko bylo v závěru aktivnější na míči, my jsme se soustředili na defenzivu, rozhodl gól v nastavení, kdy jsme neudrželi balon a po jednom z nákopů se domácím podařilo skórovat. O to více to bolí. Chybělo nám pět šest hráčů, kteří by dnes byli v základu. Dopředu jsme nebyli nebezpeční, šli jsme si pro bod a byli jsme mu blízko."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články