Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Tři body přinesl Spartě v nastavení Hložek

Rozhodující moment zápasu Sparty s Mladou Boleslaví přišel až ve třetí minutě nastavení. Adam Hložek mířil přesně a Pražané mohou slavit čtvrtou ligovou výhru v řadě. Naopak Boleslav prohrála v nejvyšší soutěži po dvou vítězstvích.

Adam Hložek slaví vítězný gól
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Dnes jsme měli štěstí. Nita nás ve dvou situacích zachránil i ve spolupráci s obránci. Mladá Boleslav měla za stavu 0:0 minimálně dvě situace, po kterých mohl být výsledek úplně opačný. Byla na nás velice dobře připravená, měla na to celý týden. Je pravda, že jsme si s tím měli poradit trošku líp," prohlásil sparťanský kouč Pavel Vrba.

Navzdory řadě šancí obou týmů v úvodním dějství gól nepadl. Ve 25. minutě mladoboleslavský stoper Suchý zastoupil gólmana Šedu a zabránil Minčevovi v gólu. Velkou šanci měli i hosté, jenže Ewertonův dalekonosný pokus skončil na břevně.

Do té doby největší příležitost na změnu skóre se čtyři minuty po pauze naskytla hostům. Nita nejprve vyrazil Škodovu hlavičku a s pomocí Panáka si poradil i s dorážkou Suchého z malého vápna. Škoda následně hlavou nevyzrál na domácího brankáře ani napodruhé.

Po necelých 70 minutách hry se zranil stoper Pražanů Čelůstka a nahradil ho Štetina. V 72. minutě domácí kapitán Dočkal v souboji o míč došlápl Hlavatému ostře na lýtko. Sudí Julínek se po konzultaci s videorozhodčím Fraňkem šel podívat na opakované záběry a Dočkalovi za zákrok udělil pouze žlutou kartu. Následně sparťan Panák vystřelil nad.

Závěr utkání nabídl drama. V 85. minutě střídající Fila po přistrčení balonu do vápna trefil tyč. Vzápětí hostující Šeda konečky prstů vytěsnil hlavičku dalšího nově příchozího hráče Pulkraba a poté zase na opačné straně těsně minul střídající Skalák.

Ve třetí minutě nastavení Letenští rozhodli. Pulkrabova hlavička skončila na tyči, ale Hložek pohotově dorazil. Devatenáctiletý český reprezentant zaznamenal čtvrtý gól v ligové sezoně a první po šesti zápasech.

Sparta zvítězila ve čtvrtém vzájemném duelu v nejvyšší soutěži za sebou. Pražané, kteří ve čtvrtek podlehli doma v Evropské lize Lyonu 3:4, pod Vrbou neprohráli ani v 15. domácím ligovém duelu a připsali si v něm 14. výhru.

"Bohužel v samotném závěru se projevila naše nezkušenost. Měli jsme balon v držení, ale snadno jsme ho soupeři odevzdali. Vyvrcholilo to tím, že jsme po našem odkopu od branky inkasovali, nechali jsme to dost otevřené. Spartě jsme to touto situací usnadnili," shrnul trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3 Hložek. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Horák - Franěk (video). ŽK: Pavelka, Dočkal, Karabec - Matějovský, Jurásek. Diváci: 7544.

Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka (68. Štetina), Hancko - Pešek, Pavelka, Dočkal (85. Pulkrab), Hložek, Haraslín (56. Karlsson) - Minčev (56. Karabec). Trenér: Vrba.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Dancák, Matějovský (61. Fila) - Ladra (61. Skalák), Hlavatý, Ewerton (85. L. Mašek) - Škoda. Trenér: Jarolím.

Pavel Vrba (trenér Sparty): "Chci vyzdvihnout výkon Mladé Boleslavi, která tu hrála velice dobře, byla trpělivá. V závěru měla šance na vítězství. Měli jsme štěstí, že se nám podařila střídání, příchozí hráči nám pomohli. V posledních minutách se přiklonilo štěstí na naši stranu. Ve finální fázi jsme byli dostatečně důrazní a zápas jsme rozhodli."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Sparta za sebou měla těžké čtvrteční utkání s Lyonem. Počítali jsme s tím, že když se nám podaří první poločas uhrát bez inkasované branky, tak se nám ve druhém otevřou možnosti. To se potvrdilo, protože jsme měli minimálně tři situace. Aspoň jednu branku jsme vstřelit měli, utkání jsme mohli rozhodnout."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články