Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hrůzostrašný start a pak už jen dotahování. Slavia ztratila v Českých Budějovicích

Slavia v Českých Budějovicích pouze remizovala 2:2. Domácí začali zostra a už ve 14. minutě díky trefám Patrika Brandnera a Lukáše Havla vedli 2:0. Po změně stran stačili srovnat Peter Olayinka s Oscarem. Pražané ztrácejí se zápasem k dobru na vedoucí Plzeň už sedm bodů.

Utkání České Budějovice - Slavia
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"České Budějovice nás trápily a hrály dobře, ale přesto je to z mého pohledu velká ztráta. Je to podobné jako v minulých zápasech. Nedaří se nám proměňovat šance, brzy inkasujeme. Navíc se nám nedaří v první půli, aby někteří hráči předvedli nadprůměrný výkon," prohlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Hosté přitom začali lépe a brzy mohli vést, jenže… Hned v první minutě měl po centru Ekpaie šanci Olayinka, ale ve velké šanci z několika kroků přestřelil. Přesnější koncovku předvedl v šesté minutě Ekpai, po centru Baha však pokus nigerijského křídelníka zastavilo břevno.

Jihočeši si vedli v koncovce mnohem úspěšněji. V 10. minutě po rychlé akci prostrčil míč Mihálik na rozběhnutého Brandnera, který střelou po zemi ke vzdálenější tyči překonal Koláře.

Slavia se z prvního inkasovaného gólu nestačila ani pořádně probrat a České Budějovice přidaly další branku. Ve 14. minutě hosté špatně zareagovali na standardní situaci v podání Mršiče, po jehož centru se hlavou prosadil Havel.

Slavia se do přestávky už nedokázala dostat do žádné vážnější příležitosti, z níž by mohla snížit. Trenér úřadujícího mistra Trpišovský proto do druhé části poslal hned tři nové hráče - Lingra, Kuchtu a Ševčíka.

Změny v sestavě Pražanům pomohly

Slavia ožila. Přispěla k tomu také situace z 51. minuty, kdy Havel fauloval ve vápně Lingra. Z penalty snížil Olayinka a zahájil tím několikaminutovou pasáž, v níž se Jihočeši dostali pod velký tlak.

Nejprve Schranz v 54. minutě ještě ve velké šanci nezakončil přesně, v 58. minutě už ale po rychlé akci a centru Kuchty vyrovnal hlavou Oscar. Slavia mohla jít záhy i do vedení, když Lingrův centr srazil na tyč bránící Novák. Další šanci Kuchty zlikvidoval gólman Vorel.

Jihočeši tlaku odolali a dokonce mohli udeřit, po Mršičově centru dopadl míč na břevno. Pozici domácím zkomplikovala situace ze 76. minuty, kdy Skovajsa po zákroku na Lingra a zásahu videorozhodčího dostal od sudího Machálka červenou kartu. Domácí však i v oslabení dokázali remízu uhájit. Slavia nevyhrála čtvrtý venkovní soutěžní zápas po sobě.

"Byl to bod se soupeřem, který má velkou kvalitu. Jsem rád, že naše výkony mají vzestupnou tendenci, i když si zároveň uvědomujeme, že spoustu věcí potřebujeme zlepšit," uvedl budějovický trenér David Horejš.

"Jak už jsem říkal v Haifě, někteří hráči musí předvádět víc. Musí jít s kůží na trh a ne se bát. Jinak budeme zranitelní," dodal Trpišovský.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:2 (2:0)

Branky: 10. Brandner, 14. Havel - 52. Olayinka z pen., 58. Oscar. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Váňa - Štěrba (video). ŽK: Havel, Čavoš, Kohout (asistent trenéra), Vorel - Traoré. ČK: 76. Skovajsa (Budějovice). Diváci: 6289.

Č. Budějovice: Vorel - Sladký, Havel, Novák, Skovajsa - Hora, Čavoš (78. Čolič) - Brandner, Mihálik (89. Škoda), Mršič - Bassey (64. Valenta). Trenér: Horejš.

Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Samek, Traoré (46. Ševčík) - Ekpai (46. Lingr), Schranz (83. Plavšič), Olayinka (72. Masopust) - Krmenčík (46. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Slavia do zápasu vstoupila lépe, ale potom náš výkon v první půli snesl vysoké měřítko. Bylo to z naší strany povedené. Před druhou půlí jsme říkali klukům, že musíme zůstat aktivní. Bohužel jsme soupeři darovali penaltu a dostali jsme se pod tlak. Ale od stavu 2:2 jsme to ustáli skvěle a silou vůle jsme uhráli bod, kterého si velmi cením."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Nezačali jsme špatně, měli jsme šance. Ale během chvilky se zápas otočil do pro nás nepříznivého vývoje a bojeschopnost týmu šla dolů. Do druhé půle jsme vstoupili dobře a měli jsme příležitosti k tomu skóre otočit. Dali jsme gól z penalty a z více jak asi desítky dobrých šancí jsme vstřelili jen jeden gól ze hry. To je smutné a hlavně je to důvod, proč jsme nedokázali vyhrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články