Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

SOUHRN 11. KOLA: Plzeň vybouchla v Jablonci, Slavia i Sparta vítězily a Příbram už není poslední

Ani 11. kolo neukončilo trápení fotbalistů Plzně. Naopak dostali další tvrdou ránu. Viktoria v Jablonci sice vedla o dvě branky, ale nakonec padla 2:3. V Uherském Hradišti to bylo naopak, Sparta prohrávala, ale nakonec zvítězila 2:1 a je v tabulce druhá za Slavií, která porazila doma Liberec 3:0. Ke změně došlo na chvostu první ligy. Příbram porazila Zlín 1:0 a na poslední příčce ji vystřídala Opava, jež remizovala s Mladou Boleslaví 2:2. Stejně bodů jako Slezané má Brno, jež v duelu nováčků padlo s Pardubicemi 1:2. Olomouc znovu remizovala 1:1, tentokrát v Teplicích. Baník Ostrava doma přehrál Bohemians 1905 1:0.

Tomáš Ladra (vpravo) z Jablonce slaví gól v síti Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec - Viktoria Plzeň 3:2

Počtvrté v řadě v lize nevyhráli, potřetí navíc odešli z utkání bez bodu. Krizi fotbalistů Plzně neukončil ani duel v Jablonci. Viktoria sice vedla v poločase o dvě branky, jenže Severočeši předvedli velký obrat a zvítězili 3:2. Díky čtvrtému triumfu za sebou se posunuli v neúplné tabulce na šestou příčku.

Slavia - Liberec 3:0

Ani nebezpečný Liberec si nepřišel na Slavii. Obhájce titulu nenechal v Edenu nic náhodě a soupeře, v jehož týmu nastoupilo i několik fotbalistů, kteří jsou na severu Čech na hostování právě ze Slavie, porazil jasně 3:0. Góly dali Sima, Olayinka a Traore. Pražský celek tak drží náskok pěti bodů před druhou Spartou.

Slovácko - Sparta 1:2

Gól Pavelky v 84. minutě zajistil výhru fotbalistům Sparty na stadionu Slovácka. Tam pražský tým prohrával, když se ve 14. minutě trefil Jurečka, ale Juliš o dvě minuty později vyrovnal a Pavelka pak dokonal obrat. Slovácko prohrálo po čtyřech kolech, Sparta se vrátila na druhé místo v tabulce. 

Baník Ostrava - Bohemians 1905 1:0

Výhra za první poločas. Tak se dá označit výsledek předehrávky 11. kola, kterou pro fotbalisty ostravského Baníku rozhodl po krásné akci v prvním poločase Adam Jánoš. Bohemians, kteří zatím z venkovních zápasů získali jen jediný bod, většinou bránili. V úvodu druhé půle pak přišli po přísné druhé žluté kartě o Tomáše Necida. Ale i v deseti dokázali hrozit, v závěru dokonce přitlačili ostravský tým k jejich brance. Jenže gól v houstnoucí mlze nedali a body zůstaly v Ostravě, která vyhrála třetí zápas za sebou. 

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - Bohemians

Opava - Mladá Boleslav 2:2

Mladoboleslavští mají s novým trenérem Karlem Jarolímem první bod. Vybojovali remízu 2:2 v Opavě, ale mohli také odjíždět s prázdnou. Domácí záložník Joel Christ Tiéhi neproměnil v nastavení pokutový kop.

Pardubice - Zbrojovka Brno 2:1

Duel nováčků nejvyšší soutěže vyzněl pro fotbalisty Pardubic. Východočeši porazili Brno na vlastním hřišti 2:1 a dočkali se plného bodového zisku po třech duelech. Triumf je zároveň posunul naprůběžné páté místo tabulky. Naopak Zbrojovka už na výhru čeká čtyři střetnutí v řadě.

Příbram - Zlín 1:0

Příbram se pomalu ale jistě – přinejmenším výsledkově – zvedá. Středočeši zvítězili v domácím prostředí nad Zlínem 1:0, sérii bez prohry natáhli už na čtyři zápasy, a hlavně opustili poslední příčku ligové tabulky. O vítězství Středočechů rozhodla nepřehledná situace ze 72. minuty, po které si vstřelil vlastní gól zlínský stoper Petr Buchta. Příbram neinkasovala v prvoligovém utkání poprvé od června.

Teplice - Sigma Olomouc 1:1

V lize se dělí o první místo, co se počtu nerozhodných výsledků v nejvyšší domácí soutěži týče. Navíc v posledních týdnech se fotbalisté Olomouce dostali na vlnu remíz 1:1. Tímto výsledkem pro ně skončil už třetí duel v řadě, tentokrát na půdě Teplic.

České Budějovice - Karviná 1:1

Vlk se nažral, ale koza zůstala celá. Utkání mezi Karvinou a Českými Budějovicemi skončilo nerozhodně 1:1. Karviná si z jižních Čech poveze už jedenáctý bod ze šestnácti, které doposud venku mohla získat, České Budějovice zase neprohrály už pátý zápas v řadě. Za hosty skóroval Kristi Qose, po přestávce srovnával domácí Patrik Brandner.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články