Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

SOUHRN 10. KOLA: Baník zvítězil v Liberci, Plzeň je dál neohroženě v čele

Baník dál dokazuje, že letos má pohárové ambice. Další výhru veze z Liberce a drží se v popředí ligové tabulky. U jejího dna je naopak přikovaná Karviná, která nestačila na domácí půdě na Mladou Boleslav. Ligový debut na lavičce Teplic si odbyl Jiří Jarošík, s výsledkem však spokojen rozhodně být nemohl. Jeho svěřenci na půdě Slovácka padli 2:3. Další výhru na své konto přidala vedoucí Plzeň, která už po osmé v ligové sezoně zvítězila o jednu branku, když tentokrát porazila Zlín 2:1. 

Jan Laštůvka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec - Baník Ostrava 0:2

Tři zápasy strávil Luboš Kozel na lavičce Liberce a získal v nich dvě výhry a jednu remízu, jenže každá série jednou končí a ta Kozlova skončila v duelu s Baníkem. Ten na půdě svého severočeského soupeře zvítězil 2:0 a dál se drží v popředí ligové tabulky.

Karviná - Mladá Boleslav 0:1

Fotbalisté Karviné zůstávají i po utkání 10. kola s Mladou Boleslaví bez bodu na konci tabulky. Slezané hráli 80 minut za nerozhodného skóre, o minutu později ale Marek Matějovský proměnil přihrávku Ewertona a zajistil mladoboleslavským výhru 1:0, ačkoli ti museli v závěru utkání čelit náporu ze strany Karviné. Tým Jozefa Webera už ale srovnat nedokázal.

Hradec Králové - FK Jablonec 2:2

Jablonecký záložník Malínský vstřelil v poslední minutě nastavené hrací doby gól, díky němuž zajistil remízu s Královéhradečáky. Hradec Králové navíc od 70. minuty hrál v desíti hráčích po nepovoleném zákroku Otty Urmy na hostujícího Nešporu. Místo slibných tří bodů tak Hradec Králové skončil s Jabloncem remízou 2:2.

Plzeň - Zlín 2:1

Plzeň to zase dokázala. Viktorka přidala na své konto další těsnou výhru o jednu branku (už osmou z deseti ligových kol), když na domácím hřišti porazila Zlín 2:1. Plzeňský celek spasil Jean-David Beauguel, který nejdříve vstřelil úvodní gól duelu z penalty, načež se v 85. minutě postaral také o vítěznou branku. 

Slovácko - Teplice 3:2

Ani ligový trenérský debutant Jiří Jarošík, ani devětatřicetiletý Jan Rezek, kterého si Jarošík vytáhl z třetiligové rezervy, Teplice k výhře na Slovácku nedovedli. Severočeši sice šli právě díky Rezkovi do vedení, pak už ale Jihomoravané ukázali, proč patří do širší české špičky, zápas otočili a radovali se z výhry 3:2.

Bohemians - Olomouc 2:0

První poločas rozhodl o výsledku zápasu mezi Bohemians 1905 a Sigmou Olomouc. Ve 23. minutě se trefil Daniel Köstl a o dvě minuty později skóroval Jan Chramosta. Sigma na odvrácení porážky už nenašla recept, a tak Pražané díky dvěma slepeným gólům zvítězili nad Olomoucí 2:0 a na domácím hřišti napravili minulé zaváhání.

České Budějovice - Pardubice 3:1

Pardubicím se ani v 10. kole první ligy nezadařilo a podlehly Dynamu České Budějovice 1:3. Jihočeši tak navázali na výhru s Karvinou a drží se ve středu tabulky. Dařilo se zejména hostujícímu Fortuneovi Basseymu, který jednou skóroval a na druhý gól přihrál. 



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články