Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté Bohemians rozhodli duel s Olomoucí dvěma slepenými brankami

První poločas rozhodl o výsledku zápasu mezi Bohemians 1905 a Sigmou Olomouc. Ve 23. minutě se trefil Daniel Köstl a o dvě minuty později skóroval Jan Chramosta. Sigma na odvrácení porážky už nenašla recept, a tak Pražané díky dvěma slepeným gólům zvítězili nad Olomoucí 2:0 a na domácím hřišti napravili minulé zaváhání. "Klokani" zvítězili po dvou ligových porážkách, naopak Hanáci nebodovali poprvé po sedmi kolech. Bohemians ztrácí na Sigmu v neúplné tabulce už jen bod, Olomoučtí ale mají k dobru odložené utkání.

Daniel Köstl (vlevo) a Martin Hála (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Je hodně příjemné takhle před reprezentační pauzou vyhrát, atmosféra je uvolněnější. Vítězství je o to cennější, že cítím, že by se teď tabulka mohla roztrhnout. Rádi bychom byli v horní polovině. Některé poztrácené body mrzí, ale věřím, že máme na to hrát v horní půlce tabulky," řekl na tiskové konferenci trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Olomouc v úvodu více držela míč, ale mnohem nebezpečnější byli Bohemians. V 10. minutě Květovu technickou střelu tečoval brankář Macík na tyč, poté v dobré šanci minul Chramosta. V polovině první půle domácí otevřeli skóre. Odražený míč poslal s pomocí tyče do sítě stoper Köstl a ve 54. ligovém utkání kariéry oslavil svůj premiérový gól.

"Určitě bych vrátil zápas se Slavií, který mi moc nevyšel (1:5), ale to nejde. Dal jsem gól, jsem za to moc rád. Pomohl jsem nám k výhře, kluci mi pomohli ke gólu. Snad jich bude padat víc," prohlásil Köstl. "Zápisné má na starost David Bartek, takže se těším, teda netěším," dodal s úsměvem.

V 25. minutě "Klokani" zvýšili. Po Květově přihrávce se prosadil ranou ze strany na zadní tyč Chramosta, který skóroval ve třetím utkání nejvyšší soutěže za sebou. Snížit mohl těsně před pauzou Chvátal, ale trefil jen boční síť.

Sigma prohrála počtvrté v řadě

"Neměli jsme úplně špatný vstup do zápasu, ale od 10. minuty nás začal soupeř přehrávat. Bylo to daleko větší agresivitou, nasazením, což je strašně špatně. Nabízeli jsme jim situace sami a oni toho dokázali využít," uvedl olomoucký trenér Václav Jílek.

Olomoucký trenér Jílek stáhl po pauze hru na tři obránce a poslal na trávník Šípa s Venezuelanem Piňou, který si odbyl debut v české lize. Hanáci přidali a po hodině málem snížil Breite, jehož pokus zastavil obránce Krch.

Hosté se neprosadili ani po závaru v 75. minutě, kdy mimo jiné vypálil jeden ze dvou lídrů střelecké tabulky první ligy Hála. V 90. minutě zamířil mimo tyče domácí Ljovin a vzápětí se na opačné straně stejně vedlo i Jemelkovi. Bohemians doma v lize s Olomoucí potřetí za sebou bodovali. Sigma nevyhrála čtvrté kolo po sobě.

"První poločas byl z naší strany hrozně špatný, ten druhý už to bylo naprosto vyrovnané. Aspoň jsme se vyrovnali soupeři, co se týče přístupu a agresivity. Ale kvalita zase tolik nahoru nešla," konstatoval Jílek.

Bohemians udrželi nulu poté, co v předchozích dvou kolech inkasovali hned devět branek. "Ve druhé půli jsme utkání už spíše kontrolovali. Malinko nás přitlačili, ale důležité bylo, že jsme udrželi nulu. Jednou to tam Krch vykopával z brankové čáry. Obrana ale vcelku fungovala dobře," uvedl Klusáček.

Bohemians 1905 - Olomouc 2:0 (2:0)

10. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 2:0 (2:0)

Branky: 23. Köstl, 25. Chramosta. Rozhodčí: Sziksay - Váňa, Hurych - Kocourek (video). ŽK: Köstl, Bederka, Vondra, Keita - Poulolo. Diváci: 3553.

Sestavy:

Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch, Bederka - Dostál, Ljovin, Hronek (67. Jindřišek), Květ (89. Fulnek), Vondra (81. Novák) - Necid (80. Puškáč), Chramosta (67. Keita). Trenér: Klusáček.

Olomouc: Macík - Chvátal (46. Šíp), Poulolo, Beneš, Jemelka - Matoušek (39. Růsek), Breite, González (46. Piňa), Sedlák (74. Spáčil), Hála (90. Látal) - Zifčák. Trenér: Jílek.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání se zlomilo už v prvním poločase, kdy jsme díky obrovskému nasazení dokázali donutit soupeře k nepřesnostem a chybám. Potrestali jsme to dvěma brankami. Ve druhé půli jsme utkání už spíše kontrolovali, už jsme neudrželi tu aktivitu, která dělala Olomouci problémy v rozehrávce. Malinko nás přitlačili, ale důležité bylo, že jsme udrželi nulu. Jednou to tam Krch vykopával z brankové čáry. Obrana ale vcelku fungovala dobře."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Neměli jsme úplně špatný vstup do zápasu, ale od 10. minuty nás začal soupeř přehrávat. Bylo to daleko větší agresivitou, nasazením, což je strašně špatně. Nebyli jsme schopni reagovat, ve středu hřiště nás přehrávali a dostávali pod tlak. Nabízeli jsme jim situace sami a oni toho dokázali využít. První poločas byl z naší strany hrozně špatný, ten druhý už to bylo naprosto vyrovnané. Aspoň jsme se vyrovnali soupeři, co se týče přístupu a agresivity. Ale kvalita zase tolik nahoru nešla."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články