Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ani Jarošík s Rezkem Teplice nespasili, Severočeši nestačili na Slovácko

Ani ligový trenérský debutant Jiří Jarošík, ani devětatřicetiletý Jan Rezek, kterého si Jarošík vytáhl z třetiligové rezervy rovnou do základu, Teplice k výhře na Slovácku nedovedli. Severočeši sice šli právě díky Rezkovi do vedení, pak už ale Jihomoravané ukázali, proč patří do širší české špičky, zápas otočili a radovali se z výhry 3:2.

Jiří Jarošík na lavičce Teplic
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Nebyl jsem nervózní, emoce na mě doléhají až teď," řekl Jarošík. "Dobře jsme do zápasu vstoupili, ale za nejlepší naši pasáž považuji posledních 20 minut," dodal bývalý hráč Sparty, CSKA Moskva, Chelsea nebo Celticu Glasgow.

Jarošík udělal v sestavě oproti předchozímu zápasu jen jednu změnu, ale hodně překvapivou. Do základu nasadil devětatřicetiletého Rezka, který se v létě vrátil z Příbrami do Teplic, kde působí jako asistent trenéra u dorostu a hraje za B-tým v ČFL. "Hodně nám pomohl, podržel nás nejen gólem. Budeme uvažovati i nadále o jeho pomoci, záležet bude na marodce v týmu," uvedl Jarošík.

Nečekaný tah se vyplatil. Teplice přežily ve třetí minutě velkou šanci Petržely a následný drtivý tlak a udeřily z prvního brejku. Laňkův centr zprava propadl až k volnému Rezkovi, který neměl problém dát svůj 49. ligový gól.

Slovácko nečekaný vývoj zaskočil. Dlouho marně hledalo cestu do šestnáctky soupeře, sražená střela Petržely se neujala. Vyrovnání přišlo ve 40. minutě po hlavičce Reinberka, který si nikým nehlídán naskočil na zadní tyči na Kalabiškův centr. "Tahle branka nás probrala a měla pro vývoj duelu svoji váhu," konstatoval Svědík.

Domácí gól probudil a krátce po přestávce přidali druhý. Na konci krásné kombinace po levé straně byl Jurečka, který zblízka prostřelil Čtvrtečku a zaznamenal svůj pátý gól v ligové sezoně. Mezi nejlepšími střelci mu patří sdílená druhá příčka.

Slovácko svůj tlak ještě vystupňovalo, blízko třetí trefě byl opět Jurečka a také Holzer. Roli střelce na sebe vzal znovu Reinberk, jenž táhlou střelou z 25 metrů potřetí rozvlnil síť za Čtvrtečkou.

Naději hostů vykřesal v 73. minutě Kodad, který zužitkoval rychlý brejk. V závěru utkání ale měli více sil domácí hráči a své vítězství si i přes snahu Severočechů uhlídali.Tým z Uherského Hradiště doma naplno bodoval i v pátém duelu ligové sezony.

Slovácko - Teplice 3:2 (1:1)

Branky: 40. a 61. Reinberk, 52. Jurečka - 15. Rezek, 73. Kodad. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Arnošt - Adam (video). ŽK: Reinberk, Kadlec, Tomič, Navrátil - Moulis, Mazuch, Krunert. Diváci: 3520.

Sestavy:

Slovácko: Nguyen - Reinberk (75. Tomič), Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Sadílek, Havlík - Petržela (88. Cicilia), Kohút (71. Mareček), Holzer (71. Navrátil) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Teplice: Čtvrtečka - Laňka (69. Hyčka), Mazuch, Chlumecký, Vondrášek - Knapík, Jukl (77. Krunert) - Černý (69. Kodad), Trubač, Moulis - Rezek (69. Succar). Trenér: Jarošík.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Věděli jsme, že nás po změně trenéra v Teplicích nečeká lehké utkání. V úvodu jsme nehráli nijak špatně, ale byli jsme nepřesní ve finální fázi, hosté dobře bránili v pokutovém území. Inkasovali jsme z ojedinělé akce. Probrala nás kontaktní branka na sklonku první půle. To mělo z hlediska vývoje svoji váhu. Po přestávce jsme si začali vytvářet šance, korunovali jsme to krásným druhým gólem. Ale pak těch gólů mělo být víc, mohlo být rozhodnuto. Opět jsme v závěru inkasovali a zápas zbytečně zdramatizovali naší pasivitou. To hráčům budu vytýkat."

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Do zápasu jsme vstoupili skvěle a dali jsme gól, pak jsme byli neustále pod tlakem a stálo nás to hodně sil. Je škoda, že jsme neudrželi vedení do poločasu, dostali jsme hloupý gól na 1:2. Ještě jsme stihli utkání zdramatizovat. To jsme hráli otevřený fotbal se Slováckem a byl to náš nejlepší úsek hry. Nervózní z premiéry jsem nijak zvlášť nebyl, emoce na mě doléhají spíš teď. Honza Rezek nás podržel, jsem rád, že tu s námi byl. Pokud se nezlepší marodka, budeme s ním počítat dál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články