Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň spasil Beauguel gólem v závěru, Viktorka vydřela těsnou výhru nad Zlínem

Plzeň to zase dokázala. Viktorka přidala na své konto další těsnou výhru o jednu branku (už osmou z deseti ligových kol), když na domácím hřišti porazila Zlín 2:1. Plzeňský celek spasil Jean-David Beauguel, který nejdříve vstřelil úvodní gól duelu z penalty, načež se v 85. minutě postaral také o vítěznou branku. 

Jean-David Beauguel
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"V naší hře bylo hodně nepřesností, nemohli jsme se dostat do hry. Dneska jsme spokojení pouze s vítězstvím, na hře musíme zapracovat," řekl plzeňský trenér Michal Bílek, který odkoučoval jubilejní 200. ligové utkání.

"Vážíme si toho, že jsme tam, kde jsme. Chceme tam zůstat co nejdéle. Pokud zlepšíme naši hru, tak šance, že se budeme pohybovat mezi například třemi nejlepšími, je reálná," dodal bývalý trenér Zlína.

Domácí favorité začali výborně a v šesté minutě se dostali do vedení. Kopicův centr Simerský v šestnáctce zastavil rukou a nařízený pokutový kop proměnil Beauguel. Devětadvacetiletý rodák ze Štrasburku si pátý ligový gól v sezoně připsal proti bývalému týmu.

Zlínští ale vyrovnali už v 15. minutě. Čanturišvili z přímého kopu našel volného Vraštila, který umístěnou hlavičkou překonal Staňka. Plzeňský gólman o chvíli později vyrazil Poznarovu ránu. "Vachtang (Čanturišvili) to nádherně kopnul a mě to trefilo přesně na hlavu. Už jsem to měl jednoduché. Myslím, že jsem to udělal dobře, takže mě to asi nepřekvapilo," popsal krajní bek Vraštil svůj druhý ligový gól v sezoně.

Na druhé straně v ideální pozici selhal Kopic a zblízka zamířil vedle branky s ligovým debutantem Šiškou. Viktoria se však ve zbytku úvodního poločasu herně trápila a do další větší šance se nedostala.

Dvě minuty po změně stran Šiška poprvé výrazně podržel Zlín, když zblízka vychytal Buchu. Jinak domácí dlouho nedokázali nejhorší obranu soutěže ničím překvapit, natož ji dostat pod souvislejší tlak.

"Ve druhém poločase se hra trošku víc vyrovnala, tlak Plzně z první půlky už nebyl takový. Začali jsme být nebezpeční z kontrů. Škoda, že nějaká kvalita nám trošku chyběla v úplné finální fázi," uvedl zlínský asistent trenéra Jan Jelínek.

Až v 84. minutě střídající Janošek nacentroval do pokutového území a volný Beauguel hlavou vrátil Plzni vedení. Šestou ligovou trefou v ročníku dotáhl čelo tabulky střelců.

"U Bogyho byly rezervy stejně jako u všech ostatních hráčů. Pozitivní je, že vstřelil dvě branky, od toho tam je. I on se musí zlepšit. Ale jsme rádi, že se dvakrát prosadil a přineslo nám to tři body," konstatoval Bílek.

Viktoria porazila Zlín v sedmém z posledních devíti vzájemných ligových duelů a doma nad "Ševci" zvítězila popáté za sebou.

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:1 (1:1)

Branky: 6. z pen. a 84. Beauguel - 15. Vraštil. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Lakomý - Štěrba (video). ŽK: Kalvach - Conde. Diváci: 6121.

Sestavy:

Plzeň: Staněk - Řezník, Kaša, Hejda, Havel (82. Čermák) - Bucha, Kalvach (69. Janošek) - Kopic (46. Chorý), Sýkora (69. Kayamba), Mosquera (59. Šulc) - Beauguel. Trenér: Bílek.

Zlín: Šiška - Fantiš, Simerský, Cedidla, Vraštil - Conde - Dramé (70. Nečas), Tkáč, Janetzký (86. Fillo), Čanturišvili (78. Jawo) - Poznar (86. Hrdlička). Trenér: Kalivoda.

Michal Bílek (trenér Plzně): "Jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Dobře jsme to rozehráli, dali jsme branku z penalty, bohužel jsme vzápětí inkasovali. Měli jsme v první půli nějaké šance, které jsme neproměnili. Ale jinak v naší hře bylo hodně nepřesností, nemohli jsme se dostat do hry. Dneska jsme spokojení pouze s vítězstvím, na hře musíme zapracovat. Mužstvo ukazuje sílu. Zaprvé, že dovede otočit utkání a zadruhé, že dovede vyhrát zápasy, kdy se mu nedaří. Tohle je pozitivní. Víme, že hra není ideální a musíme zapracovat na tom, abychom byli kvalitnější."

Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Začátek smůla pro nás, trefená ruka a penalta. Ale pořád kluci plnili to, co jsme si nastavili v pokynech. Odměna byla branka ze standardní situace. Ve druhém poločase se hra trošku víc vyrovnala, tlak Plzně z první půlky už nebyl takový. Začali jsme být nebezpeční z kontrů, škoda, že nějaká kvalita nám trošku chyběla v úplné finální fázi. Gól v závěru rozhodl o tom, že si neodvezeme žádný bod. Takže Plzni gratuluju, předvedli kvalitu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články