Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karviná stále čeká na výhru, s Mladou Boleslaví prohrála po gólu Matějovského

Fotbalisté Karviné zůstávají i po utkání 10. kola Fortuna ligy s Mladou Boleslaví bez bodu na konci tabulky. Slezané hráli 80 minut za nerozhodného skóre, o minutu později ale Marek Matějovský proměnil přihrávku Ewertona a zajistil mladoboleslavským výhru 1:0, ačkoli ti museli v závěru utkání čelit náporu ze strany Karviné. Tým Jozefa Webera už ale srovnat nedokázal.

"Vtloukali jsme do hráčů, že fotbal není jen o hře dopředu. Že když někdo udělá chybu, tak aby ti ostatní byli schopni to napravit. Bez chyb to nebylo, ale to myšlení se změnilo. Jsem rád, že jsme po delší době udrželi čisté konto," řekl na tiskové konferenci trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Karvinští, kteří v týdnu dostali od vedení klubu pokutu za špatné výkony, začali aktivněji než v minulých zápasech. Už během úvodní desetiminutovky vyslali tři střely na hostující branku, do níž se po čtyřech kolech vrátil Šeda.

Na druhé straně po kličce Šindelářovi nebezpečně vypálil z úhlu Ewerton, který v předchozím kole hattrickem zmírnil domácí prohru 3:5 se Slováckem, ale domácí gólman Bolek si poradil. Poté se dvakrát ocitl v nadějné pozici nejlepší střelec hostů Škoda, ale branku pokaždé těsně minul. Těsně před přestávkou trefil domácí Bartošák z voleje jen boční síť.

Ani jeden z týmů nebyl s bezbrankovým stavem spokojen. S přibývajícími minutami rostla nervozita a s ní bylo na trávníku vidět stále více nepřesností. Nejzkušenější hráči hostů Škoda a Matějovský se pouštěli do diskusí s rozhodčím Petříkem, za což dostali žluté karty.

Středočeši si přece jen vynutili tlak a v 72. minutě při průniku Hlavatého domácí podržel brankář Bolek. O pět minut později pak zkušený gólman reflexivně zneškodnil Škodovu tvrdou střelu zblízka a vzápětí Buchta vykopl míč z brankové čáry.

Devět minut před koncem si už domácí obrana s náporem nevěděla rady. Ewerton našel Matějovského a ten zblízka poslal míč pod břevno. Pro devětatřicetiletého záložníka to byl první ligový gól od ledna.

Matějovský ocenil především týmový výkon. "Měli jsme více šancí, už jsem dvakrát zvedal ruce. Byla to chyba Karvinských, ale bylo to i naším napadáním. Škoda s Ladrou tam udělali hodně práce. Zkusil jsem to doplnit, i když to není zrovna moje místo," řekl Matějovský.

"Museli jsme vystřídat Papadopulose a Bartla a ti hráči, kteří tam přišli, nemají tu kvalitu, abychom mohli soupeři vzdorovat. Po sérii tří neuvěřitelných chyb jsme dostali gól, který pro nás znamená skoro tragédii," řekl trenér domácích Jozef Weber. "Byl to polovlastní gól. Měli jsme míč na noze a nesmyslně jsme jim to nahráli," doplnil brankář Bolek.

Karviná měla v závěru blízko k vyrovnání. V nastaveném čase se dožadovala penalty za hraní rukou, ale sudí to po konzultaci s videorozhodčím odmítl. Svěřenci trenéra Jozefa Webera nad Mladou Boleslaví doma v lize ani na šestý pokus nezvítězili a na výhru v nejvyšší soutěži marně čekají od května už 11 utkání.

Karviná - Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

10. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Branka: 81. Matějovský. Rozhodčí: Petřík - Antoníček, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Bartl, Buchta, Qose - Šimek, Škoda, Matějovský, Hlavatý. Diváci: 2082.

Sestavy:

Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Buchta, Šehič (85. Svoboda) - Šindelář (85. Stropek), Qose - Mikuš (85. Sinjavskij), Bartl (65. Nešický), Bartošák - Papadopulos (75. Zych). Trenér: Weber.

M. Boleslav: Šeda - Suchý, Šimek, Karafiát - Douděra, Matějovský (85. Dancák), Hlavatý, Jurásek - Fila (65. Ladra), Škoda, Ewerton (90. Mašek). Trenér: Jarolím.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Je to složitá situace. V nadějné první půli jsme měli trochu navrch, ale žádná situace nebyla přetavena v gól. Pak Boleslav převzala iniciativu, obraz hry se změnil. Museli jsme vystřídat Papadopulose s Bartlem a hráči, kteří tam přišli, nemají tu kvalitu, abychom mohli soupeři vzdorovat. Přežili jsme obrovskou šanci, měli jsme to dohrát do remízy. Ale po sérii tří neuvěřitelných chyb jsme dostali gól, který pro nás znamená skoro tragédii. Nové hráče už teď vzít nemůžeme, doufám, že se uzdraví někteří marodi."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali pořádně do zápasu. Karviná měla nebezpečné závary, ale s přibývajícím časem jsme si vytvářeli nebezpečné situace. Mohli jsme být agresivnější. O poločase jsme nabádali hráče, abychom více využívali ke kombinaci prostory po stranách. Už to vypadalo, že se nám to nepodaří, ale ten nejzkušenější rozhodl. Vtloukali jsme do hráčů, že fotbal není jen o hře dopředu. Že když někdo udělá chybu, tak aby ti ostatní byli schopni to napravit. Bez chyb to nebylo, ale to myšlení se změnilo. Jsem rád, že jsme po delší době udrželi čisté konto."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články