Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 1. KOLA: Plzeň a Slavia začaly výhrou, zato Sparta narazila. Nováčkovi odvezla body Opava

Jeden z favoritů nového ročníku první fotbalové ligy narazil hned v prvním kole. Zatímco Slavia vydřela ve Zlíně těsnou výhru 1:0 a Plzeň s Olomoucí prohrávala, ale utkání otočila na 3:1, Sparta už vedení Slovácka na svém stadionu nedotáhla a podlehla 0:2. Baník předvedl na úvod matný výkon a s Libercem padl 1:2. Ostravané neproměnili penaltu, což potrestal v nastavení Roman Potočný. Vstup do soutěže nevyšel nováčkovi z Budějovic, kterému odvezla body Opava. 

Fotbalisté Plzně se radují z branky proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Sparta – Slovácko 0:2

Dva góly po ztrátách míče v přechodu do útoku v prvním poločase stály fotbalisty Sparty úvodní zápas nového ročníku. Tým, který se pod novým trenérem Jílkem snaží získat novou tvář, po poločase marně svíral Slovácko. To na Letné i pod tlakem neztrácelo sebevědomí, důraz i klid a když se k tomu přidala i trocha štěstí, veze na Moravu tři nečekané body za výhru 2:0. Na Spartě vyhrálo vůbec poprvé.

Plzeň - Olomouc 3:1

Vítězně vstoupil do nové sezony jeden z největších favoritů na titul. Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili na svém stadionu Sigmu Olomouc 3:1. Plzeň sice prohrávala 0:1, když Plšek proměnil penaltu, ale Kayamba ještě do přestávky vyrovnal a vítězný gól vstřelil po krásném uvolnění ve vápně hostů Kopic. V nastaveném čase výhru ještě potvrdil Kovařík.

Zlín - Slavia 0:1

První soutěžní zápas pod novým trenérem Josefem Csaplárem Zlínu výsledkově nevyšel. Valaši nevyužili několik vyložených šancí a herní převahu v prvním poločase a podlehli mistrovské Slavii Praha 0:1. Jedinou branku bojovného utkání vstřelil v 70. minutě Josef Hušbauer, který korunoval zlepšený výkon červenobílých po změně stran.

Mladá Boleslav – Karviná 1:0

Ruský snajpr Nikolaj Komličenko zařídil fotbalistům Mladé Boleslavi vítězný vstup do nové sezony. Suverénně nejlepší kanonýr minulého ročníku se prosadil z penalty v závěru zápasu, kdy už hosté z Karviné hráli bez vyloučeného Marka Hanouska.

České Budějovice - Opava 0:1

Smolný návrat do fotbalové ligy prožil její jediný nováček. Hráči Českých Budějovic na svém stadionu sice měli hlavně ve druhém poločase víc ze hry, tlačili se před branku Opavy, ale bylo jim to málo platné. O výhře hostů rozhodl gól Václava Jurečky z první půle.

Ostrava - Liberec 1:2

Spravedlnost se ukázala, dalo by se říct. Baník Ostrava dostal šanci vyhrát první utkání nového ročníku doma proti Liberci, nakonec z toho ale byla porážka 1:2. Za nerozhodného stavu trefil z puntíku jen břevno Robert Hrubý, přičemž penaltový zákrok předtím nasimuloval Tomáš Smola. Trest přišel z hlavy Romana Potočného ve čtvrté minutě nastavení.

Příbram - Teplice 1:1

Nové koště dobře mete. To platilo i ve fotbalové lize v Příbrami, kde se hned v prvním zápase v novém dresu trefil Michal Škoda – bratr slávistického útočníka, který přišel do týmu z Brna. Teplicím ve druhém poločase zajistila bod za remízu 1:1 také nová posila, která přišla z polské ligy – Jakub Mareš. 

Jablonec - Bohemians 1905 2:0

To je posila. Rychlé nohy, tah na branku, klid při zakončení. To všechno předvedl v úvodním zápase nového ročníku fotbalové ligy Jan Matoušek, který přišel do Jablonce na hostování ze Slavie a dvěma trefami mu zajistil vítězství 2:0 nad Bohemians. Skóre otevřel v 19. minutě po brejku a v 84. minutě se pak trefil hlavou. V nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen stoper hostů Daniel Köstl a "Klokani" nezvítězili v Jablonci v lize pošesté za sebou. Pražský celek se bil statečně, měl i několik šancí, ale gól dát nedokázal. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články