Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanonýr Komličenko vystřelil Mladé Boleslavi výhru z penalty

Ruský snajpr Nikolaj Komličenko zařídil fotbalistům Mladé Boleslavi vítězný vstup do nové sezony. Suverénně nejlepší kanonýr minulého ročníku se prosadil z penalty v závěru zápasu, kdy už hosté z Karviné hráli bez vyloučeného Marka Hanouska. 

Ve třetí minutě zakončil nepřesně z hranice vápna domácí Mešanovič. Za pět minut se po zahrání rohového kopu dostal míč k Takácsovi, jehož střelu z otočky ztečovali hosté nad břevno. Domácí obránce si tak gólovou radost k pondělním 23. narozeninám nedal.

V 19. minutě si na Matějovského centr naběhl Pudil, který v české nejvyšší soutěži nastoupil po jedenácti letech, ale s hlavičkou navrátilce z Sheffieldu si brankář Pastornický bez problémů poradil. O šest minut později hlavičkoval nad po Buchově centru nejlepší střelec uplynulé sezony Komličenko. V 27. minutě po přetažené standardní situaci vrátil Kouřil míč před mladoboleslavskou brankou, kde se po něm marně natahovali Janečka a Rundič.

První šanci po změně stran si vypracoval Mešanovič, který pálil přesně do Pastornického. V 62. minutě uviděl Hanousek druhou žlutou kartu. I přes oslabení Slezané na ofenzivu nerezignovali. V 65. minutě Dramého přízemní tečovaná střela skončila těsně vedle Šedovy tyče. O jedenáct minut později protáhla Šedu střela Šašinky z vápna.

V 81. minutě fauloval hostující kapitán Rundič v šestnáctce Mešanoviče a sudí Proske nařídil pokutový kop pro domácí, který proměnil Komličenko. "Koukali jsme na video, že to kope po levé straně, tak jsem to ani neriskoval, šel jsem podle videa a zjistil jsem, že je to blbost," prohlásil gólman Pastornický.

V 86. minutě vyslal prudkou střelu nad Mešanovič. V nastaveném čase se po rohovém kopu odrazil míč k Pastornickému, s jehož zakončením si Šeda poradil. "Škoda, že mi to lépe nesedlo. Chtěl jsem to na přední nějak narvat, ale netrefil jsem to dobře a trefil jsme gólmana přímo do ruky," litoval Pastornický.

Mladá Boleslav zdolala Karvinou v sedmém ligovém duelu teprve podruhé.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 82. Komličenko z pen. Rozhodčí: Proske - Kotík, Caletka. ŽK: Túlio - Hanousek, Janečka, Kouřil, Rundič. ČK: 62. Hanousek. Diváci: 3728.

M. Boleslav: Šeda - Fulnek, Takács, Pudil, Túlio - Bucha (46. Budínský), Hubínek, Matějovský (77. Auer), Wiesner (59. Ladra) - Komličenko, Mešanovič. Trenér: J. Weber.

Karviná: Pastornický - Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka - Hanousek, Janečka (61. Dramé) - Galuška (71. Petráň), Lingr, Puchel (88. T. Weber) - Šašinka. Trenér: Straka.

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Jsme rádi za vítězství, protože první kola v lize jsou strašně složitá a ošemetná a ne vždycky jsou výkony uhlazené a ani náš výkon nebyl dnes uhlazený. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme víc příležitostí. Gól přišel až v závěru, klobouk dolů před Karvinou, která vzdorovala velmi dobře. Je vidět, že se mužstvo změnilo příchodem trenéra Straky a vrátilo se k těm kořenům, když jsem tam byl a postupovalo se do ligy, bylo to poctivé a běhavé mužstvo. Dneska to opravdu odpracovali. Hrálo se nám proti nim velice těžce a byl to houževnatý soupeř. Možná by nás uklidnila rychlejší branka, ale nepřišla. Proto ty nervy až do závěru. Věřím, že v průběhu července naše výkony porostou, i proto je to vítězství důležité."

František Straka (trenér Karviné): "Sami jste viděli, že máme nový mančaft, máme hodně dobrých hráčů, kteří potřebují čas k tomu, aby se u nás víc zabydleli. Utkání z naší strany bylo ze začátku hodně nervózní. Ani se tomu nedivím, mančaft hrál spolu takhle ostré utkání poprvé. Pak jsme ukázali, že máme tým, který dokáže hlavně v defenzivě velice dobře oraginzovaně bránit, což byl dneska základ. Hráli jsme proti velice kvalitnímu týmu, nezapomeňte, že Boleslav bude hrát o Evropu. Řekl bych, že v defenzivě jsme podali velice dobrý taktický výkon. Bohužel to rozhodla hodně sporná situace, ale nechtěl bych se k tomu nějak vyjadřovat, to ať si každý zhodnotí sám. Zaprvé to z lavičky vidím úplně jinak než ostatní, kteří sedí někde jinde. Připadalo mi, že to je spíš před šestnáctkou z té mé pozice, že to nebylo vevnitř. Jestli se tady pískala penalta, tak se ptám na tu situaci, která byla ve 92. minutě, když tam Lingr šel víceméně z hloubi do šestnáctky a přišel kontakt a zvedl se praporek. To byla situace, která se mohla pískat na druhou stranu. Do šancí jsme domácí skoro vůbec nepouštěli, když tam byly nějaké náznaky, tak nás držel Pastornický. Z tohohle pohledu byla škoda, že jsme si alespoň bod neodvezli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články