Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň s Olomoucí prohrávala, ale třemi góly zápas otočila

Vítězně vstoupil do nové sezony jeden z největších favoritů na titul. Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili na svém stadionu Sigmu Olomouc 3:1. Plzeň sice prohrávala 0:1, když Plšek proměnil penaltu, ale Kayamba ještě do přestávky vyrovnal a vítězný gól vstřelil po krásném uvolnění ve vápně hostů Kopic. Trefil se chvíli poté, co byl vyloučen olomoucký Jakub Yunis. V nastaveném čase výhru ještě potvrdil Kovařík. 

Joel Kayamba
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

Z plzeňských letních posil se do základní sestavy dostal jen záložník Kalvach, který přišel právě z Olomouce. Poprvé od loňského října za Viktorii nastoupil v soutěžním zápase uzdravený útočník Krmenčík.

O první zajímavější moment se postaral Kalvach, jehož dalekonosnou střelu brankář Reichl jen vyrazil před sebe. Ve 24. minutě zahodil velkou šanci Čermák, když v ideální pozici přestřelil olomouckou branku. Domácí se dál trápili v koncovce. Krmenčík hlavičkoval vedle a Čermák minul technickou ranou.

Hosté odolali tlaku favorita a ve 34. minutě nečekaně otevřeli skóre. Yunise v pokutovém území fauloval Hejda a penaltu proměnil Plšek. Olomoučtí v nejvyšší soutěži dali Plzni gól po 654 minutách. Hejda se navíc při zákroku zranil a musel být odnesen ze hřiště.

Plzeňští však rychle zareagovali a pět minut před pauzou vyrovnali. Čermák přesným centrem vyslal Kayambu, konžský záložník zblízka překonal Reichla a připsal si premiérový ligový gól za Viktorii.

Po pauze jako první zahrozil Krmenčík, jenž po Kayambově přihrávce z úhlu trefil boční síť. Reichl později vyrazil tečovanou střelu aktivního Kayamby. Olomouc po změně stran prakticky jen bránila a v 70. minutě si zkomplikovala situaci, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Yunis.

Západočeši využili přesilovku už za dvě minuty. Čermák v šestnáctce přihrál Kopicovi, který se otočil kolem Sladkého a zblízka propálil Reichla. Ten v závěru ještě podržel Sigmu, když tváří v tváří zlikvidoval šance Kopice i Kalvacha.

Ve čtvrté minutě nastavení přece jen přidal pojistku Kovařík, který přehodil Reichla. Třetí asistenci si připsal Čermák. Plzeň v lize zdolala Olomouc v desátém z posledních jedenácti utkání.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 3:1 (1:1)

Branky: 40. Kayamba, 72. Kopic, 90.+4 Kovařík - 34. Plšek z pen. Rozhodčí: Pechanec - Flimmel, Melichar - Adam (video). ŽK: Kopic, Kayamba - Štěrba, Greššák, Falta, Yunis, Vepřek, Radoslav Látal (trenér). ČK: 70. Yunis. Diváci: 9611.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda (34. Pernica), Brabec, Limberský - Hrošovský, Kalvach - Kayamba, Čermák, Kopic (88. Kovařík) - Krmenčík (78. Chorý). Trenér: Vrba.

Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek (90. Zmrzlý) - Texl (70. Pilař), Houska, Greššák, Plšek (81. Nešpor), Falta - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Soupeř tady podle mě odehrál velice dobré utkání, byl aktivní, snažil se být v útočné fázi nebezpečný. My asi spíš budeme plakat nad tím, že do stavu 0:1 jsme měli tři čtyři stoprocentní příležitosti, které jsme nedali. Soupeř z takové první vážné šance měl penaltu a vedl 1:0. Chtěl bych pochválit mužstvo, že za nepříznivého vývoje jsme to dokázali otočit a vyhrát 3:1. Z mého pohledu byl dnes náš fotbal hodně aktivní, snažili jsme přecházet rychle do útočné fáze. Byl to z naší strany dobrý výkon. Zápas měl grády, měli jsme šance, spoustu střel a brejkových situací, které jsme bohužel neproměnili. Byl to týmový výkon, i vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, mužstvo odehrálo výborné utkání. Jsem rád, že jsme to zvládli tak, jak jsme to zvládli."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Jsme zklamaní. Začátek utkání se nám podařil, do 15. minuty jsme celkem otupili zbraně Viktorky, která na nás vlétla a presovala nás. Od 20. minuty jsme se zatáhli, měli jsme problémy na krajích hřiště, kde nás přečíslovali. Přežili jsme dvě šance a podařilo se nám vstřelit branku z pokutového kopu. Přáli jsme si udržet do poločasu vedení, ale bohužel jsme inkasovali po naší chybě. Do druhého poločasu jsme nastoupili také celkem v pořádku. Utkání se lámalo po naší červené kartě. Už jsme to měli těžké a proti jedenácti už se tady těžko hraje, protože Viktorka má velkou kvalitu. To už jsme bohužel nezvládli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články