Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V Příbrami zařídily remízu góly letních posil Škody a Mareše

Nové koště dobře mete. To platilo i ve fotbalové lize v Příbrami, kde se hned v prvním zápase v novém dresu trefil Michal Škoda – bratr slávistického útočníka, který přišel do týmu z Brna. Teplicím ve druhém poločase zajistila bod za remízu 1:1 také nová posila, která přišla z polské ligy – Jakub Mareš. 

Daniel Trubač a Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Oba týmy se spolu potkaly v divoké přestřelce 4:4 během letní přípravy, a tak se na sobotní vzájemný souboj takticky zjevně pořádně připravily. Dlouho se hrálo hodně opatrně bez nebezpečných situací před brankami a na trávníku kralovali obránci.

Všechno podstatné se v první půli odehrálo až před přestávkou. Ve 43. minutě přenesl Zeman míč z levé strany do šestnáctky, kde ho Alvir vracel před branku, a Škoda ve své soutěžní premiéře za Příbram poslal patou balon za záda překvapeného gólmana Grigara.

"Měl jsem velkou motivaci, abych se uvedl dobrým výkonem a především brankou, protože od toho tam jako útočník jsem. Jednu jsem dal, ale musím přiznat, že měly být dvě. Měl jsem ještě jednu slibnou možnost," řekl Škoda.

Těsně před přestávkou mohli vést domácí dokonce o dvě branky. Grigar vyrazil Rezkovu dělovku z přímého kopu a nešťastně vyběhl za míčem, domácí jej vrátili před opouštěnou branku, ale hostující stopeři nebezpečí odvrátili.

Také druhý poločas mohli začít lépe domácí. V 58. minutě předvedli vydařený rychlý brejk, na jehož konci Zeman v souboji s Grigarem místo kličky zvolil střelu a opuštěnou branku minul.

Hosté první výraznou střelu vyslali na domácí branku až v 66. minutě, ale Boháč si s pokusem navrátilce Mareše lehce poradil. V 72. minutě už však bylo vyrovnáno. Žitný poslal před branku přízemní centr, který se podařilo Marešovi tečovat podobně jako na druhé straně Škodovi.

"Takové situace jsou pro brankáře složité, protože míč změní na poslední chvíli směr. Tak dnes padá poměrně dost branek," konstatoval Mareš.

Nervózní závěr už šance žádnému týmu nepřinesl. Domácí mohli mít radost aspoň z toho, že se po dlouhé zdravotní pauze dostal na hřiště útočník Slepička.

1. FK Příbram - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 43. Škoda - 72. Mareš. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Vitner. ŽK: Soldát - Kučera, Mareš. Diváci: 2862.  

Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Alvir (62. Voltr), Rezek, Soldát, Polidar, Zeman (90. Slepička) - Škoda (80. Hájek). Trenér: Nádvorník.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin - Hora, Trubač (87. Ljevakovič), Kučera, Žitný - Moulis (63. Vyhnal), Mareš. Trenér: Hejkal.

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Mohli jsme z toho zápasu vytěžit více než bod. V prvním poločase jsme měli víc ze hry my, po přestávce byly aktivnější Teplice. Z našeho lepšího poločasu jsme vytěžili pouze jeden gól, měli jsme i další možnosti při standardkách, ale ty jsme bohužel nedotáhli. Tepličtí měli jednu šanci po naší chybě a tu také proměnili, proto jsme dva body ztratili."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Uhráli jsme bod na venkovním hřišti. Hodně věcí z přípravy se nám dnes dařilo přenést do hry, ale všechno končilo 30 metrů před brankou soupeře. Narazily na sebe dva různé styly hry, Příbram hrála víc jednoduše. Byl to hodně fyzický zápas, stál oba týmy hodně sil. I když jsme byli po přestávce silnější na míči a dominantnější, musím bod brát už proto, že jsme dotahovali vedení soupeře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články