Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Převaha nestačila – body z Českých Budějovic veze domů Opava

Smolný návrat do fotbalové ligy prožil její jediný nováček. Hráči Českých Budějovic na svém stadionu sice měli hlavně ve druhém poločase víc ze hry, tlačili se před branku Opavy, ale bylo jim to málo platné. O výhře hostů rozhodl gól Václava Jurečky z první půle. 

Radost fotbalistů Opavy
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Prohráli jsme se ctí. Soupeř nás potrestal z jediné nebezpečné šance," charakterizoval utkání českobudějovický kapitán Jiří Kladrubský.

První poločas nabídl málo fotbalových momentů. Na obou týmech byla patrná lehká nervozita a zároveň snaha o to, aby nikdo nechyboval. Domácí mohli skórovat jako první, když po faulu zahrávali trestný kop. Kladrubský obstřelil zeď, ale mířil na stranu, kde stál připravený brankář Fendrich, jenž míč vyrazil. "Očekával jsem obě možnosti, že to může kopat levák i pravák. Snažil jsem hlavně hlídat si svou stranu," prohlásil gólman.

Hosté se nikam netlačili, ale pokud se jim naskytla šance zaútočit, většinou vypadali nebezpečně a potvrdili to po půl hodině hry. Českobudějovický Provod v ofenzivě ztratil míč, Opava se dostala do otevřené obrany Jihočechů a Jurečka překonal gólmana Staňka.

Vzápětí mohl po centru ze strany vyrovnat Ledecký, ale nehlavičkoval důrazně.

Ve druhém poločase se České Budějovice tlačily do koncovky, ale nebezpečnou šanci si vytvořily až v nastavaném čase, kdy jim brankář Fendrich zklikvidoval hned dva nebezpečné pokusy Mršiče s Táborským. "Bylo to v samotném závěru utkání, takže to byly hodně, hodně důležité zákroky," prohlásil osmadvacetiletý opavský gólman.

Také proto si hosté z jihu Čech odváží tři body a v první lize vyhráli venku po osmi zápasech.

Dynamo České Budějovice - SFC Opava 0:1 (0:1)

Branka: 32. Jurečka. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Hock. ŽK: Dedič, Mondek, Šulc, Stáňa (všichni Opava). Diváci: 4381.

Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Novák, Havel, Kladrubský - Mršič, Havelka (78. Táborský), Mustedanagič (67. Martan), Javorek, Provod - Ledecký. Trenér: Horejš.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Jurečka, Řezníček (57. Šulc), Zavadil, Jursa, Mondek (76. Stáňa) - Dedič (84. Opoku). Trenér: Kopecký.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Mrzí nás hlavně první poločas, kdy se projevila mírná nervozita u některých hráčů. Nechci nikoho konkrétně jmenovat, ale třeba ta situace před prvním gólem to byl ten případ. Ale takových momentů bylo v první půli víc. Trvalo nám, než jsme si zvykli, že tempo je jiné než ve druhé lize. Soupeř nás potrestal z jediné chyby. Přesvědčili jsme se o tom, o čem liga je. Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší, ale Opava měla perfektně zorganizovanou obranu."

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "První poločas jsme sehráli podle toho, co jsme si řekli. Byli jsme dobře organizovaní. Přesto, že jsme si říkali, že vstoupíme do druhé půle aktivně, bylo to přesně opačně. Po zisku balonu se nám nedařilo dostat se dopředu. Soupeř si vytvářel nebezpečné situace nakopávanými balony. Těch bodů si vážíme, bereme to s pokorou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články