Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šmiga míří z Baníku do Slavie. Ta poslala do Liberce už třetího mladíka

Fotbalová Slavia získala talentovaného útočníka Daniela Šmigu. Osmnáctiletý hráč přestoupil do Edenu z Baníku Ostrava, kde debutoval minulou sezonu. V novém působišti podepsal smlouvu do 30. června 2026 a zatím bude hrát za B tým českého šampiona. Naopak ze Slavie do Liberce odešel na hostování osmnáctiletý obránce Filip Prebsl. Ten následuje stejně staré Denise Višinského a Alijagiče, kteří tam odešli před ním.

Daniel Šmiga
zdroj: FK Frýdek-Místek autor: Petr Kotala, fcb.cz

Šmiga si vloni v závěru minulé sezony připsal za Baník své první čtyři ligové starty, v tomto ročníku už ale český mládežnický reprezentant šanci v nejvyšší soutěži nedostal. "Je to pro mě obrovská příležitost. Jsem moc rád, že jsem mohl přestoupit do Slavie. Je pro mě čest být v takovém velkoklubu, největším klubu v České republice. Budu se snažit co nejrychleji zabydlet a aklimatizovat. Budu se snažit mít dobré výsledky v B-týmu, a pokud všechno půjde dobře, tak se posouvat výš," řekl Šmiga.

Přestupovou částku kluby podle zvyku nezveřejnily. "Danův přestup je za dané situace nejlepším řešením pro všechny strany. Hráče to z osobních důvodů táhlo do Prahy, v Ostravě zůstat nechtěl. Přišla nabídka ze Slavie, kluby našly řešení a dohodly se," uvedl pro web Baníku jeho sportovní ředitel Alois Grussmann.

Nová liberecká posila Prebsl si dosud v první lize nezahrál. O jeho odchodu do Liberce se mluvilo už delší dobu, v generálce na jarní část sezony si ale za Slavii proti Baníku Ostrava přivodil zranění a hostování bylo dotaženo až nyní.

"Přivodil jsem si výron v kotníku, když jsem šel do skluzu. Vše už je ale v pořádku. Slovan považuji za kvalitní tým. Věřím, že dostanu šanci. Pokud se tak stane, chytnu ji za pačesy a budu chtít ukázat, co ve mně je, a pomoct klubu," uvedl pro liberecký web Prebsl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články