Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Změny v kádru Plzně. Viktoria přivedla na hostování Santose, tři hráči kádr opouští

Další posilu hlásí fotbalová Plzeň. Z Karviné zamířil na západ Čech na půlroční hostování bez opce brazilský stoper Eduardo Santos. Opačným směrem jde záložník Modou Ndiaye, jenž pomůže poslednímu týmu ligy rovněž do konce sezony.

Čtyřiadvacetiletý Santos přišel do Karviné z rodné Brazílie před dvěma lety a okamžitě se zařadil do základní sestavy. V české lize odehrál 57 utkání a vstřelil tři branky. Po Romanu Potočném, Mateji Trusovi a Liboru Holíkovi je čtvrtou zimní plzeňskou posilou.

"Jsem rád, že jsem dostal šanci v takto velkém klubu. Je to pro mě výzva a budu chtít ukázat to nejlepší, co ve mně je," uvedl Santos, kterého teď místo boje o záchranu čekají opačné starosti. Plzeň je po 22. kole jen o skóre druhá za mistrovskou Slavií.

"Příchod Eduarda Santose vítám, sledovali jsme jej delší dobu. Jde o poměrně vysokého hráče, který je velmi rychlý a má dobrou rozehrávku," řekl k nové posile trenér Michal Bílek. Santos se zapojí do tréninku od úterý, není ale jasné, kdy si odbude debut v novém týmu. V jarní části sezony totiž kvůli zranění ještě nenastoupil.

Karviná naopak získala z Plzně záložníka Ndiayeho, jenž v této sezoně nastoupil ke třem ligovým duelům. Kádr Viktorie pro jarní část opouští i mladí obránci Václav Míka a Josef Koželuh, kteří budou hostovat v druholigové Chrudimi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články