Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Slovácko přivítá v duelu sousedů v tabulce nováčka z Pardubic

Šesté ligové kolo odstartuje dnešní předehrávka, v níž přivítá Slovácko v souboji tabulkových sousedů nováčka z Pardubic. Zatímco osmé Slovácko doma v lize nevyhrálo čtyřikrát za sebou, sedmí Východočeši oba venkovní ligové duely prohráli a nevstřelili v nich gól. Přímý přenos utkání sledujte od 18:40 na ČT sport.

zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Celek z Uherského Hradiště, který má k dobru odložený duel v Příbrami, v minulém kole podlehl mistrovské Slavii na jejím hřišti 0:3. "Vzali jsme si ze zápasu i řadu pozitiv. Vypracovali jsme si gólové šance, jen jsme je neproměnili. To znamená, že musíme zlepšit koncovku," uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Naopak Pardubice v předchozím kole porazily v pražském azylu účastníka 4. předkola Evropské ligy Liberec 3:0. "Proti Pardubicím nás nečeká nic lehkého, tým vůbec nepůsobí jako ustrašený nováček. Naopak má sílu a sebevědomí, což naposledy poznal Liberec," řekl Palinek.

Slovácko chce uspět i kvůli fanouškům, kterých může přijít maximálně 2000. Od 7. kola se na stadiony kvůli novému nařízení v boji proti šíření koronaviru nějaký čas nedostanou.

Východočeši očekávají náročný duel. "Víme, co po hráčích chce trenér Svědík: poctivost, pracovitost a důslednost. Postavíme se proti kvalitnímu a zkušenému mužstvu, bude to těžký zápas," prohlásil Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent kouče Jaroslava Novotného.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články