Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Liberec tvrdě narazil v Ďolíčku, nováček z Pardubic píše další "domácí" výhru

Nečekanou "facku" musí skousnout fotbalisté Liberce. Po postupu do závěrečného předkola Evropské ligy totiž v 5. kole nejvyšší soutěže prohráli 0:3 v Ďolíčku, kde mají v letošní sezoně azyl Pardubice. V dresu ligového nováčka postupně skórovali Martin Toml, Lukáš Pfeifer a Michal Hlavatý. Generálka na čtvrteční domácí utkání 4. předkola EL proti APOELu Nikósie se proto favorizovanému Slovanu vůbec nepodařila.

Fotbalisté Pardubic oslavují gól v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Liberecký trenér Hoftych udělal v základní sestavě oproti zmíněnému duelu s FCSB (2:0) hned sedm změn, Pardubice v porovnání s porážkou 0:3 v předchozím kole v Ostravě dvě.

Až do Tomlova gólu v 31. minutě zápas nenabídl žádné vyložené šance. Na počátku úvodního zásahu domácích stál Surzyn, který nacentroval na zadní tyč, Černý vrátil míč před branku a Toml ho snadno doklepl do sítě.

"Vůbec jsem nevěděl, co Pavel (Černý) provede. Musím to tam zavírat, takže jsem tam šel. Viděl jsem, že balon je přetažený. Naštěstí se ke mně dostal a dával jsem ho do prázdné," popsal Toml.

Před koncem poločasu navíc Východočeši po povedené kombinaci zvýšili. Toml přihrál Černému, jenž patičkou vysunul za hostující obranu přesně zakončujícího Pfeifera. "Druhý gól nás uklidnil," dodal Toml.

Do druhé půle poslal Hoftych na hřiště Hromadu s Csánem a Severočeši málem snížili, jenže Matoušek vystřelil těsně vedle a Koscelník zblízka přestřelil.

Po hodině hry zahrál jeden z libereckých hráčů ve vápně rukou a z nařízeného pokutového kopu se Hlavatý nemýlil. Nejlepší hráč minulé druholigového ročníku oslavil stejně jako Toml s Pfeiferem první trefu v nejvyšší soutěži.

Pardubice, které všech sedm bodů vytěžily v Ďolíčku, zvítězily po dvou kolech a v neúplné tabulce se bodově dotáhly na Liberec a Slovácko. Slovan prohrál po třech kolech a venku v lize nevyhrál v šestém z posledních sedmi duelů.

FK Pardubice - Slovan Liberec 3:0 (2:0)

Branky: 31. Toml, 44. Pfeifer, 61. Hlavatý z pen. Rozhodčí: Orel - Myška, Leška. ŽK: Cadu (Pardubice). Diváci: 857 (limit 2000 diváků na stadionu).

Pardubice: Boháč - Cadu (84. Čihák), Šejvl, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler, Solil, Hlavatý (85. Ewerton), Pfeifer (75. Sláma) - Černý (65. Petráň). Trenér: Novotný.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Jugas, Fukala - Beran, Cancola (62. Mosquera), Mara (46. Hromada), Matoušek (73. Barac) - Rabušic (46. Csáno), Rondič (62. Hilál). Trenér: Hoftych.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Zápas hodnotíme pozitivně. Věděli jsme, že Liberec má za sebou těžké utkání ve čtvrtek v poháru. Nabádali jsme hráče, aby byli aktivní, abychom hodně běhali, rychle kombinovali. To, co nám chybělo v Ostravě, se maximálně splnilo. Hlavně v prvním poločase jsme byli hodně aktivní, dostávali jsme se do šancí. Podařilo se nám Martinem Tomlem a Lukášem Pfeiferem skórovat. Vést 2:0 po poločase bylo dobré, i když tenhle výsledek je vždy zrádný. Ve druhém poločase přišla penalta, ze které jsme skórovali potřetí. Potom jsme dali veškeré síly do toho, abychom výsledek udrželi a sehráli ho na nulu."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Prohra krutá, ale zasloužená. Pardubice mají od loňska kádr pohromadě, v přípravě jsme s nimi hráli a dělaly nám problémy. Udělali jsme hodně změn v sestavě kvůli zápasu, který jsme odehráli, a kvůli zápasu, který nás čeká. Bylo vidět, že kluci spolu takhle nehrají. Stoperská dvojice hrála v tomto složení poprvé. Samozřejmě, že nám haprovala spolupráce. Rozhodla branka na 2:0, nedokázali jsme se do zápasu vrátit. Myslím si, že největší šanci měl Koscelník za stavu 2:0. Kdybychom dali branku, třeba bychom se nadechli. Nefungovali jsme dnes jako tým, přestože bych řekl, že se hráči snažili. Běhali každý sám a nebyla tam kompaktnost. Soupeř hrál velmi dobře, musím ho pochválit, má hodně šikovných kluků, individuálně technicky vyspělých. Některé znám i z nároďáku jako třeba Hlavatého a Tischlera."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články