Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 5. KOLA: Sparta vyhrála i popáté, ale trio Slavia, Plzeň, Olomouc je v závěsu

Ani přes devět změn v základní sestavě nezaváhali. Fotbalisté Slavie vyhráli v 5. kole doma 3:0 nad Slováckem, ale první je po loupeži v Příbrami s dvoubodovým náskokem Sparta. O tři body zpět jsou i nadále třetí Plzeň s čtvrtou Olomoucí. Viktoria rozstřílela nováčka z Brna 4:1, Sigma slavila po nejtěsnějším výsledku 1:0 ve Zlíně. Nedařilo se naopak Liberci, jenž utrpěl nečekanou porážku na půdě dalšího nováčka z Pardubic 0:3.

Fotbalisté Plzně oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Příbram - Sparta Praha 1:3

Páté utkání, páté vítězství. Sparta udržela stoprocentní bilanci v Příbrami, oslabeného soupeře porazila 3:1 a vrátila se na první místo v tabulce před Slavii. Na trefu Lukáše Juliše sice dokázal odpovědět Stanislav Vávra, ale tandem Ladislav Krejčí starší - Ladislav Krejčí mladší převážil výsledek na stranu favorita. 

Slavia Praha - Slovácko 3:0

Před odvetou 4. předkola Ligy mistrů se kouč Slavie Jindřich Trpišovský rozhodl šetřit celou řadu opor a v sestavě na zápas se Slováckem udělal hned devět změn. Obhájce titulu přesto zápas zvládl. Pražané na domácím hřišti zvítězili 3:0, k čemuž pomohl dvěma brankami Ondřej Kúdela. Něco takového se mu v nejvyšší soutěži povedlo poprvé v kariéře.

Plzeň - Brno 4:1

Roli favorita ustáli s přehledem. Fotbalisté Plzně deklasovali nováčka z Brna 4:1 a vrátili se na třetí místo. Skóre otevřel už ve druhé minutě Aleš Čermák, na kterého navázali Jan Kopic s Jeanem-Davidem Beauguelem. O korekci se sice postaral Jan Hladík, ale konečnou podobu výsledku dal Tomáš Hořava. Západočeši se proto ideálně naladili na čtvrteční venkovní zápas 4. předkola Evropské ligy s izraelskou Beer Ševou.

Pardubice - Liberec 3:0

Nečekanou "facku" musí skousnout fotbalisté Liberce. Po postupu do závěrečného předkola Evropské ligy totiž prohráli 0:3 v Ďolíčku, kde mají v letošní sezoně azyl Pardubice. V dresu ligového nováčka postupně skórovali Martin Toml, Lukáš Pfeifer a Michal Hlavatý. Generálka na čtvrteční domácí utkání 4. předkola EL proti APOELu Nikósie se proto favorizovanému Slovanu vůbec nepodařila. 

Jablonec - Opava 4:1

Po dvou soutěžních porážkách se fotbalisté Jablonce vrátili na vítěznou vlnu. Smlsli si totiž na Opavě, kterou zdolali 4:1. Ráz utkání dal už ve třetí minutě vlastním gólem hostující Joss Didiba a náskok favorita zdvojnásobil matador Tomáš Hübschman. Bartosz Pikul sice ještě před pauzou snížil, ale Ivan Schranz s Jakubem Považancem přidali další dva góly domácích. Ti se proto posunuli na páté místo, Slezanům patří patnáctá pozice. 

Zlín - Sigma Olomouc 0:1

Skvělý vstup fotbalistů Olomouce do podzimní části sezony měl pokračování také ve Zlíně. Hanáci vyhráli na půdě "ševců" 1:0, když jedinou branku zaznamenal Ondřej Zmrzlý, který se v nejvyšší soutěži prosadil poprvé v kariéře. Sigma se bodově dotáhla na vedoucí Spartu, jež má zápas k dobru.

Teplice - Baník Ostrava 2:1

Kdo doufal, že domácí výhra nad Pardubicemi nastartuje Baník k lepším výsledkům, dočkal se zklamání hned v dalším duelu. Fotbalisté Ostravy nezvládli zápas na hřišti Teplic, kde prohráli 1:2 a nadále mají v ročníku pouze jeden triumf. Naopak Severočeši po třech porážkách slavili zisk tří bodů.

Karviná - Mladá Boleslav 0:0

Měli navrch, více střel i větší procento držení míče, fotbalisté Karviné ale převahu v zisk tří bodů přetavit nedokázali. Slezané remizovali na domácím hřišti s Mladou Boleslaví 0:0.

Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905

Nehráno pro koronavirus v kádru domácích.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články