Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Slávisté podstoupili kontrolní testy a mohou se vrátit k tréninku

Slávisté, v jejichž kádru se objevil jeden případ koronaviru, se mohou vrátit do společného tréninku. Kontrolní testy na COVID-19 u dalších hráčů a realizačního týmu byly negativní. Na sociální síti o tom informoval šéf ligového lídra a mistra Jaroslav Tvrdík.

Lukáš Masopust
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slávisté přerušili přípravu na obnovenou sezonu v úterý, kdy první vlna testů odhalila jednoho nakaženého hráče. Pražané byli z preventivních důvodů v klidovém režimu.

Dnes dopoledne všichni zbylí hráči i členové realizačního týmu absolvovali přetestování, které dopadlo dobře.

V pondělí by podle Tvrdíkova dřívějšího vyjádření měli slávisté podstoupit další test, a pokud znovu neodhalí jiné nakažené, bude tým připraven v úterý vstoupit do restartované sezony.

Pražané se na úvod představí v Mladé Boleslavi. I středočeský klub oznámil jeden případ nákazy, ale úterní kontrolní test v týmu další nemocné neobjevil.

Identitu pozitivně testovaných Ligová fotbalová asociace, kluby ani hygienické stanice neoznamují. LFA informovala, že od pátku do pondělí bylo na koronavirus otestováno 1442 osob z 32 klubů první a druhé ligy. Pozitivní případy byly dva, mladoboleslavský hráč stejně jako nakažený slávista neměl příznaky.

Kluby první a druhé ligy musejí před obnoveným začátkem soutěže absolvovat dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů. Výsledky druhého testu musejí být k dispozici 24 hodin před úvodním zápasem. Třetí test hráči a realizační týmy všech klubů podstoupí mezi základní částí a nadstavbou.

Sezona byla kvůli pandemii přerušena před polovinou března a znovu se rozběhne po více než dvouměsíční pauze sobotní dohrávkou 23. ligového kola mezi Teplicemi a Libercem.

Zápasy 25. kola nejvyšší soutěže se mají hrát v úterý a ve středu. Slavia vede tabulku o osm bodů před Plzní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články