Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráče s koronavirem hlásí také Slavia, tým čekají další testy

Další ligový fotbalista byl pozitivně testován na koronavirus. Po Mladé Boleslavi, kde měl jeden hráč pozitivní test a zbytek týmu dopadl negativně, hlásí problém Slavia. Podle hygienické stanice vršovický klub do karantény nemusí, do čtvrtka má tým preventivně klidový režim. V pátek se podrobí sešívaní prvnímu kontrolnímu testu a v pondělí druhému. V úterý chtějí hrát. Pokud testy vyjdou negativně, podle předsedy představenstva klubu Jaroslava Tvrdíka by mužstvo už v pátek odpoledne mohlo trénovat.

zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského měli dnes odpoledne sehrát s druholigovou Jihlavou první přípravný zápas před obnovením ročníku, utkání ale zrušili. 

Podle informací serveru iSport.cz měl pozitivní nález jeden z mladých fotbalistů vršovického mužstva. Nakažený slávista příznaky nemoci covid-19 neměl. 

"Hráč se nyní nachází v domácí izolaci a je mimo veškerý kontakt s ostatními hráči, u kterých naopak včera provedené testy skončily s negativním výsledkem. Negativní výsledek testu měli i členové realizačního týmu a další pracovníci zajišťující chod A-mužstva," uvedl mluvčí pražské hygienické stanice Zbyněk Boublík.

"V rámci daného případu provedla hygienická stanice detailní epidemiologické šetření, z jehož dosavadních výsledků neplyne nutnost nařízení karanténních opatření pro ostatní hráče. Hygienická stanice je v úzkém kontaktu s vedením Slavie, které poskytuje adekvátní součinnost," sdělil Boublík.

Pražané přerušili trénink hlavně z preventivních důvodů. "Aktuálně je v rámci předběžné opatrnosti s klubem domluven do čtvrtka tohoto týdne klidový režim pro všechny hráče. Dále rovněž zvýšený zdravotně-preventivní dohled, spočívající v navazující trojfázové sérii testů všech hráčů, vždy v několikadenních časových odstupech, zatím s časovým horizontem do 1. června," dodal Boublík.

"V domácím prostředí do pátku zůstávají i všichni kluboví zaměstnanci. Stejně tak dochází ke zrušení činnosti části slávistické mládeže, která se připravuje v areálu v Edenu. Dojde také k opětovné dezinfekci klubových prostor," uvedl mluvčí Slavie Michal Býček.

V Boleslavi se také čeká na výsledky dalších testů

V Mladé Boleslavi do karantény nastoupil zatím také jen pozitivně testovaný hráč. Spoluhráči a další lidé z jeho blízkosti byli během úterý testováni, všichni dopadli negativně.

Mladá Boleslav má do restartované sezony vstoupit v úterý 26. května domácím zápasem právě s obhájcem titulu Slavií.

Je nám líto, video expirovalo.
Koronavirus má i jeden hráč Slavie, Boleslav čeká na výrok hygienika

Fotbalisté musejí z nařízení ministerstva zdravotnictví před začátkem soutěže absolvovat dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů. Výsledky druhého musejí být k dispozici 24 hodin před zápasem. Třetí test hráči a realizační týmy všech klubů podstoupí mezi základní částí a nadstavbou.

Svoboda: Čekal jsem pozotiovních testů víc

V prvním kole testování na koronavirus bylo u fotbalových klubů provedeno 1442 testů a dva byly pozitivní. Vyšetření na covid-19 podstoupili nejen všichni hráči a členové realizačních týmů, ale i vybraní pracovníci jednotlivých klubů. Identitu pozitivně testovaných nebudou LFA ani kluby zveřejňovat.

Dušana Svobodu, předsedu LFA, dva pozitivní testy nijak nezaskočily. V pořadu Devadesátka na ČT24 prohlásil, že to čekal horší. "S touhle variantou jsme museli počítat. Nebojíme se toho, to číslo je lepší, než jsem odhadoval – já čekal, že při takovém počtu testovaných bude pět až deset pozitivních případů. Takže na tuhle variantu jsme byli připravení a věřím, že druhé kolo testování bude v pořádku a oba kluby budou moci hrát," konstatoval.

První a druhá liga byly kvůli pandemii koronaviru přerušeny v březnu. Minulé úterý rozhodlo ligové grémium o prodloužení sezony přes 30. června. Nejvyšší soutěž by se měla znovu rozběhnout v sobotu dohrávkou mezi Teplicemi a Libercem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články