Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dohra březnového derby, Slavia i Sparta zaplatí pokuty. Trest postihne i Teplice

Ještě před restartem první ligy musí některé kluby pykat za předchozí činy. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila oběma pražským "S" pokuty za použití pyrotechniky v březnovém derby. Slavia zaplatí 100 tisíc korun, Sparta 40 tisíc. Peněžní postih 120 tisíc korun se nevyhnul zase Teplicím za nepřipravené hřiště na zápas s Libercem, který se měl původně odehrát v únoru.

Teplice původně měly s Libercem hrát 29. února, ale husté sněžení v kombinaci s deštěm způsobily, že trávník na Stínadlech byl silně podmáčený a nezpůsobilý. Kvůli témuž problému se utkání neuskutečnilo ani v náhradním termínu 11. března, za což už přišel trest od disciplinárky.

"Polehčující okolností sice byla zvýšená srážkovost v dotčeném období, na druhou stranu se však nejednalo o kalamitní situaci, jako tomu bylo při předcházejícím odložení zápasu v původním termínu," uvedl předseda komise Richard Baček v komuniké.

"Podle odborných posudků byla navíc hlavním důvodem nezpůsobilé hrací plochy nekvalitně provedená rekonstrukce z před několika let. Klub byl na tento stav upozorněn Komisí pro stadiony a s tímto vědomím situaci dostatečně neřešil," doplnil Baček.

Na třetí pokus se Teplice s Libercem střetnou v sobotu, kdy má znovu začít prvoligová sezona po více než dvouměsíční pauze, způsobené koronavirovou pandemií.

Je nám líto, video expirovalo.
Restart fotbalové ligy začne dohrávkou Teplic s Libercem

Pokuty čekají Slavii i Spartu za pyrotechniku

Především slávističtí fanoušci v derby odpalovali dýmovnice a světlice a kvůli hustému kouři z tribun byl šlágr 24. kola dokonce na pár minut přerušen. Úhlavní rivalové v Edenu remizovali 1:1.

"Ze strany fanoušků Slavie došlo v derby k použití masivního množství více než sedmdesáti kusů pyrotechniky, které mimo jiné vedlo k přerušení utkání na dobu téměř tří minut. Slavia jako pořadatel navíc nezabránila pronesení dalších třiceti kusů pyrotechniky hostujícími fanoušky," řekl Baček.

Tresty neminou ani libereckého Kuchtu a také Plzeň s Budějovicemi

Liberecký útočník Jan Kuchta zaplatí 25 tisíc korun za nesportovní chování v březnovém domácím zápase s Opavou (4:0). Po jeho nafilmovaném pádu v pokutovém území byla chybně nařízena penalta, z níž Kamso Mara ve 30. minutě zvýšil na 2:0. "Shodně se stanoviskem Komise rozhodčích FAČR i Sportovní rady LFA došla (disciplinární komise) k závěru, že šlo o úmyslné simulování hráče," konstatoval Baček.

Plzeň dostala pokutu 25 tisíc korun za pyrotechniku při ligovém duelu s Českými Budějovicemi. Hostující Dynamo zaplatí za nesportovní chování svých fanoušků 20 tisíc korun.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články