Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Sebevědomý Zafeiris hitem v Edenu? Má obrovský potenciál, tuší bývalý kapitán Slavie

Slavia o víkendu potvrdila vítězstvím nad Slováckem 2:0 domácí dominanci a vrátila se do čela tabulky. Dvěma trefami se o to postaral Peter Olayinka. Hodně vidět byla ovšem i nová akvizice v podobě Christose Zafeirise. "Pro Slavii je to obrovský potenciál," vyhlíží další výkony mladého norského záložníka expert ČT sport Erich Brabec. Kompletní přehled ligového kola nabízí každou neděli večer pořad Dohráno.

Olayinka se v Edenu nejprve prosadil ve 12. minutě hlavičkou po rohovém kopu a v 73. minutě přidal zblízka pojistku. Na góly mu přihráli Zafeiris a Holeš, kteří poprvé na jaře nastoupili v základní sestavě.

Podle kouče domácích Jindřicha Trpišovského spočívá největší Zafeirisova přednost v kreativitě, Brabec dodává ještě další pozitivum: učenlivost.

"To je velmi dobrý poznatek k tomu, aby se mohl zlepšovat. Vstřebává návyky, požadavky, které na něj trenérský štáb má," říká Brabec v Dohránu.

"V tom zápase měl hodně zakončení, byť neúspěšných, ale je vidět, ze se chce cpát do finální fáze, kope standardní situace. Sebevědomý výkon," chválí někdejší obránce dvacetiletou posilu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Sám Trpišovský už předtím vyzdvihl: Zafeiris nám hodně pomohl.

"Hlavně v první půli. Ve druhé se změnou rozestavení Slovácka malinko spadnul samozřejmě v pozici níž a už nebyl tolik vidět do ofenzivní fáze, ale určitě je to obrovský potenciál pro Slavii," dodává její bývalý kapitán Brabec, který z klubu před lety trpce odcházel za podivných okolností.

Skvělý výkon podal také Olayinka, který sešívané po sezoně opustí a zamíří do Crvene zvezdy Bělehrad.

"Důležité je, že ho staví trenéři, že se rozhodli, že mu dají důvěru. Poslali na hostování Usora (do Lince, pozn. red.), a Olayinka to v zápasech splácí. Dává góly, dvě standardní situace, první přímo, druhá dohrávaná. Že u toho byl dvakrat Olayinka, je pro něj osobně velmi dobré," dodává Brabec.

Sport
zdroj: ČT4

Slovácko si v minulém kole poradilo doma s Plzní 2:0, tentokrát to stejným poměrem zvládla proti družině Martina Svědíka Slavia. A o dva body je před Viktorií v čele ligy.

Dubnové derby hraje Slavia na Letné, ale proti Plzni jí v sobotu 11. března čeká zápas v Edenu.

"Pokud vyhrajete základní část, je to do nadstavby obzvlášť důležité. Pak můžete přivítat své pronásledovatele doma. Slavia bude chtít vyhrát a bude záležet na každém zápase," ví Brabec a připomíná nedávnou dělbu bodů v Teplicích (1:1), kterou navíc ovlivnil výkon rozhodčích.

"Venku to vždy neskončilo podle představ Slavie. V Pardubicích (0:2) zase nebyla dominance, tam to mohlo skončit i obráceně. Jde o to, aby Slavia chytila i tempo venku a začala vozit body odsud," říká Brabec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články