Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozhodčí v Příbrami pod vlivem alkoholu? Pilný ani Jech podle záběrů nebyli v pořádku

Příbram - Podobné obrázky, které obletěly internet, doposud pocházely spíše ze států bývalého Sovětského svazu. I v Synot lize už jsou ale na prvoligových zápasech k vidění sudí, kteří podle televizních i fanouškovských záběrů nejsou zcela střízliví. Brankový rozhodčí Václav Jech a zvláště čtvrtý sudí Marek Pilný na utkání Příbrami se Slavií byli při utkání zřejmě pod vlivem alkoholu a jejich případem se bude zabývat disciplinární komise.

Rozhodčí Marek Pilný (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Dvaačtyřicetiletý Pilný působí v nejvyšší soutěži od roku 2010 jako asistent. Tentokrát byl v roli čtvrtého sudího mezi střídačkami, ale od začátku utkání Příbrami se Slavií se choval neobvykle. Těžko držel rovnováhu, padal a chvíli běhal s lajnovým rozhodčím a napodoboval jeho pohyby.

Už po deseti minutách proto pořadatelé Pilného násilím odvedli do budky u půlící čáry a tam ho hlídal bodyguard. "Ohrožoval bezpečnost ostatních účastníků zápasu, proto byl zpacifikován a jeho roli převzal hlavní pořadatel," řekl mluvčí příbramského klubu Zdeněk Brož.

Střídání místo Pilného musel po půlhodině hry provést hlavní pořadatel. Během poločasové přestávky Pilný odešel do kabin a už se nevrátil. "Situaci registrujeme. Ve čtvrtek zasedá komise rozhodčích a bude se tím zabývat," uvedl předseda komise rozhodčích Miroslav Tulinger. Mimořádná tisková konference je naplánována na 13:00.

Škubavé výrazy ve tváři a samomluva prokládaná smíchem naznačovala, že ani sudí Jech nebyl ve stavu, kdy by byl schopen objektivně se podílet na řízení utkání, během něhož močil na hřišti.

Příbram, kterou nově vede Martin Pulpit, vlastní místní podnikatel Jaroslav Starka. Ten do klubu už dříve angažoval kontroverzního funkcionáře Romana Rogoze, s nímž bylo spojeno hned několik kauz. Asi nejznámější je obvinění z korupce v utkání České Budějovice - Příbram. Soud ale Rogoze, jinak blízkého přítele místopředsedy FAČR Romana Berbra, v roce 2014 osvobodil. Podle zdroje Deníku Sport je Rogozovou běžnou praktikou, že rozhodčím před zápasem nalévá alkohol.

Sudí Pilný svých chováním narušoval zejména prostor u střídačky domácího celku, Pulpit však odmítl, že by mu tím ztížil práci. "Já jsem vždy maximálně koncentrovaný na zápas. Takže mě to neovlivnilo. Více bych se k tomu nechtěl vyjadřovat," řekl kouč Příbrami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články