Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Co se dělo v Olomouci? Komise rozhodčích se bude zabývat výkonem Lercha

Praha - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR se bude na nejbližším zasedání zabývat výkonem sudího Ondřeje Lercha v sobotním ligovém utkání mezi Olomoucí a Plzní. Zaměří se především na situaci z 67. minuty, kdy Lerch zřejmě udělil druhou žlutou kartu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen. V zápise o utkání však byla karta připsána Michalu Vepřekovi.

Ondřej Lerch
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Z mého osobního pohledu i následných dílčích konzultací s některými členy komise rozhodčích jsem usoudila, že žlutá karta byla zjevně udělena hráči Hálovi," uvedla předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková. "V zápisu o utkání je toto uvedeno jinak, a proto komise vyzve Ondřeje Lercha k dodatečnému vysvětlení. Na nejbližším zasedání celou situaci vyhodnotí a zaujme k ní odpovídající stanovisko," dodala.

Sporné situaci předcházelo vyloučení olomouckého stopera Uroše Radakoviče. Následně k Lerchovi přiběhl kapitán Vepřek a také Hála, který si sudího přitáhl za rameno. Lerch se na něj otočil s rozzlobeným výrazem a vytáhl žlutou kartu, která by pro Hálu byla už druhou v utkání. Sudí ho však nevyloučil a do zápisu uvedl, že žlutou kartu dostal vedle stojící Vepřek. Plzeň vyhrála 1:0 a pojistila si vedení v lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články