Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

První Plavšičova trefa za Slavii stála za to. Takový gól dáte jednou za život, řekl

Náramně ukončil Srdjan Plavšič čekání na gól ve Slavii. Šestadvacetiletý srbský fotbalista, který přišel do Edenu loni z týmu největšího konkurenta z Letné, se proti Slovácku trefil ze čtyřiceti metrů, když pohotově přeloboval chybujícího brankáře Filipa Nguyena. Přesný Volej označil za nejhezčí gól své kariéry. Skóroval přitom svou slabší pravou nohou a potom ještě přidal asistenci u další branky v zápase, jež vyhrála Slavia 3:0.

Srdjan Plavšič a Ondřej Kúdela ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Věděl jsem, že brankář je mimo. Zkusil jsem to, spadlo to tam a byl z toho pěkný gól. Asi nejhezčí v mé kariéře. Strach, že to obránce vykopne, jsem neměl. Takový gól dáte jednou za život. Jsem za to moc šťastný. Gratulovali mi i všichni spoluhráči," řekl na tiskové konferenci Plavšič.

Jeho silnější nohou je levačka, i proto se po povedeném lobu poplácal po pravém stehně. "Chtěl jsem ukázat, že i pravačkou to umím," smál se Plavšič. "Měl jsem první dotek, kdy jsem zpracoval míč na prsa a nemohl jsem hrát levou, tak jsem zkusil pravačku, jako občas na tréninku. Když to zkoušíš na tréninku, proč ne v zápase? Snažím se používat obě nohy, dnes to vyšlo," pochvaloval si Plavšič s tím, že na tréninku to ale nebývá z takové dálky.

Dosud za Slavii skóroval jen v přípravě s Ostravou. "Každý zápas jsem měl v hlavě, že jsem ještě nedal gól. Měl jsem nějaké asistence, ale na gól jsem čekal dlouho. Trénuju každý den, snažím se na maximum, makám. Dnes mi to vyšlo, jsem za to moc šťastný. Byl to pro mě z mnoha důvodů hodně důležitý den, měl jsem velké emoce," poznamenal Plavšič.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský připustil, že když srbský záložník vyslal lob, nevěřil, že míč skončí v síti. "V duchu jsem trochu nadával, že to takhle vůbec zkouší. Jestli ho za něco hodně kritizujeme, tak je to za to, že vůbec nepoužívá svoji pravou nohu, kterou nemá vůbec špatnou. Hraje jí jen v totální nouzi. Všichni trenéři ho peskujeme skoro každý trénink, že nezakončuje a nestřílí. A pak se rozhodne pro tohle. Trefil to geniálně, pátrám v paměti, jestli jsem někdy viděl hezčí gól," uvedl Trpišovský.

Slavia i díky Plavšičovi udržela naději na obhajobu titulu. Pražané dvě kola před koncem nadstavby dál ztrácejí z druhého místa v tabulce na vedoucí Plzeň dva body. "Znali jsme výsledek Plzně. Před zápasem jsme si řekli, že musíme koukat jen na nás. Že zkusíme vyhrát všechny tři zápasy a uvidíme, na co to bude stačit. Jak to celé dopadne," dodal Plavšič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články