Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

SOUHRN 3. KOLA NADSTAVBY: Plzeň nedala Spartě šanci, ale Slavia drží odstup. Bohemians vyhráli po třech měsících

Zápas, který měl hodně napovědět, kdo získá titul ve fotbalové lize, ovládli hráči Plzně, kteří porazili Spartu 3:0. Dál tak vedou tabulku o dva body před Slavií, která zejména díky výbornému výkonu ve druhém poločase porazila na svém stadionu Slovácko 3:0. Třetí kolo nadstavbové části také zamíchalo karty ve skupině o záchranu. Bohemians se díky vítězství ve Zlíně posunuli z předposlední příčky, na ni naopak spadly Teplice. Mladoboleslavští fotbalisté mají zase blíže k milionové prémii, když zvítězili v Olomouci.

Hráči Plzně se radují po gólu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň - Sparta 3:0

Fotbalisté Plzně jsou zase o něco blíž k titulu. V zápase se Spartou vedli už po dvaceti minutách 2:0 po gólech Beauguela a Havla. Pak byl ale ve 26. minutě vyloučen Bucha a hosté dostali šanci otočit výsledek, jenže Hejda brzy přidal třetí gól Viktorie a jen podtrhl trápení Sparty. To už jen podtrhlo vyloučení Krejčího mladšího a na Letné, kde ještě před pár dny uvažovali o titulu, mají dál o čem přemýšlet.

Slavia - Slovácko 3:0

Konečně. První výhru v nadstavbové části první ligy si až ve třetím kole připsali fotbalisté Slavie. Ti v pražském Edenu porazili ambiciózní Slovácko 3:0 po gólech Plavšiče, Traorého a Lingra. V boji o obhajobu titulu udrželi dvoubodový odstup za vedoucí Plzní.

Sigma Olomouc - Mladá Boleslav - 1:2

Ačkoliv to byli domácí, kdo měl už ve druhé minutě první šanci zápasu, do vedení se nakonec dostali fotbalisté Mladé Boleslavi díky premiérovému ligovému gólu Pecha v nastavení úvodního poločasu. Druhý gól přidal deset minut po pauze Hlavatý a Olomoučtí už stačili jen zkorigovat na 1:2 Zifčákem. Mohli i srovnat, to by ovšem Růsek musel pět minut před koncem proměnit pokutový kop. Mladá Boleslav je tak blíže k milionové prémii určené pro vítěze skupiny o umístění.

FK Teplice - FK Jablonec - 0:1

Jabloneckým se pod trenérem Vágnerem daří, zvítězili totiž i podruhé. Zato fotbalisté Teplic se po brance Kubisty z osmadvacáté minuty poroučeli už na předposlední místo skupiny o záchranu. 

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 - 1:4

Z něj se naopak posunuli pražští Bohemians. Stalo se tak zásluhou vysoké výhry ve Zlíně, o kterou se postarali už v první pětačtyřicetiminutovce, v níž padlo všech pět branek. Na góly Hronka a Chramosty navázal vlastní brankou Vraštil, a i když brzy poté skóroval domácí Dramé, poslední slovo měli zase "Klokani". Tříbodový zisk pečetil Květ.

Pardubice - MFK Karviná - 2:0

Pomohly si i Pardubice. Proti již jistě sestupující Karviné rozhodli Východočeši v pražském Ďolíčku dvěma góly už v první půli, v níž navíc vyfasoval červenou kartu hostující Bartošák.

Baník Ostrava - Hradec Králové - 3:1

Jistotu pátého místa má po třetím kole skupiny o titul Baník Ostrava. Soupeř z Hradce Králové sice vykročil vstříc desátému bodovému zisku v řadě, nakonec ale domácí třemi góly zápas otočili. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články