Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Problém se zraněnými z nároďáku řeší i Plzeň, Havel a Staněk netrénují. Nepříjemnost, přiznal Horváth

Na jedné straně zraněný Lukáš Masopust, na straně druhé Milan Havel a Jindřich Staněk. Slavia i Plzeň řeší před víkendovým šlágrem potíže, které přinesl uplynulý reprezentační sraz. Na rozdíl od Masopusta, který je šest týdnů mimo, u obránce a brankáře Viktorky je jejich start přece jen ještě možný. "Je to nepříjemnost. Kluci ještě netrénujou a uvidíme, jak na tom budou s ohledem k zápasu se Slavií," řekl Horváth.

Havel coby střídající hráč před týdnem absolvoval 45 minut semifinále play-off o mistrovství světa ve Švédsku, kde český tým prohrál 0:1 po prodloužení. Krajní bek poté reprezentaci opustil, když se zranil na tréninku před přípravou ve Walesu. Staněk v Cardiffu při úterní remíze 1:1 odchytal úvodní poločas, během něhož dostal od protihráče úder do hlavy. Na druhé dějství ho v brance vystřídal Tomáš Vaclík.

Nedělní utkání v Plzni bude přímou bitvou o první místo v nejvyšší soutěži. Domácí drží před úřadujícími mistry v tabulce jednobodový náskok.

"Bude plno. Nechci říct, že bude vypjatá atmosféra, ale v zápase půjde o hodně. Pokud by se nám podařilo zvítězit, tak bychom Slavii odskočili. V případě porážky jde Slavia o dva body před nás. Je tam hodně co získat i hodně co ztratit," prohlásil Horváth.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wales - Česko

"Nicméně do konce chybí (včetně nadstavby) ještě devět kol a to je spousta bodů. Úplně rozhodující zápas to patrně nebude, ale může hodně napovědět. Je to – jak říká Honza Koller – vyšperkované. Uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti. Všichni si přejeme, aby zápas byl svátkem pro naše fanoušky," doplnil asistent hlavního kouče Michala Bílka.

Viktoria z posledních sedmi ligových duelů se Slavií šestkrát prohrála, získala jediný bod a dala Pražanům pouze dva góly.

"Styl Slavie je všem dobře známý. Na jejich ligové, a hlavně pohárové zápasy všichni koukáme. Spíš bude záležet na tom, jakou trenér Slavie (Jindřich Trpišovský) zvolí sestavu. Podle toho ještě v posledních chvilkách budeme upřesňovat klukům individuálně věci o hráčích soupeře," uvedl bývalý plzeňský kapitán Horváth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články