Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

První místo chceme zpátky, říká Kolář před očekávaným duelem s Plzní

Nic menšího než tři body a návrat do čela tabulky. Slávističtí fotbalisté včetně brankáře Ondřeje Koláře mají před utkáním s Plzní jasné ambice. Kolář očekává náročnější zápas než poslední tři vzájemné duely na západě Čech, které Slavia vyhrála 1:0.

"Je to velký zápas. Těšíme se moc, pro tyhle zápasy to hrajeme. Všichni vědí, že Plzeň je o bod před námi. My si první místo chceme vzít zpátky. Pojedeme tam s tím, že budeme chtít vyhrát," řekl Kolář. Jeho tým s Plzní v posledních osmi soutěžních duelech včetně finále poháru neprohrál a z toho sedmkrát zvítězil.

Přesto Kolář čeká náročnou bitvu. "Bude to ohromně těžké, zápasy v Plzni nikdy nebyly jednoduché. Plzeň má teď výbornou formu, hraje dobře, sbírá body, nedostává góly. Ale věřím, že my jsme zpátky v optimální formě a zápas zvládneme," uvedl Kolář.

Včetně loňského finále poháru Pražané v Plzni třikrát za sebou zvítězili a pokaždé výsledkem 1:0. "Byl bych moc rád, kdybychom na to navázali. Ale Plzeň je v této sezoně v jiné formě než v předchozích zápasech a zápas bude ohromně těžký. Všichni vědí, že tenhle zápas hodně napoví o tom, jak základní část skončíme. Oba týmy chtějí uspět, aby měly lepší výchozí pozici v nadstavbě. Oni i my chceme být první, takže ten zápas bude hodně bojovný a myslím, že i hodně nervózní," přemítal Kolář.

Jean-David Beauguel slaví gól proti Teplicím
zdroj: twitter.com/fcviktorkaplzen

Na konci října při porážce 0:2 v úvodním vzájemném souboji v tomto ročníku obdržela Plzeň v Edenu hned tři červené karty. "Bude to zápas na morálku. Tyhle zápasy jsou vždy vyhrocené, takže si musíme dát pozor na zbytečné fauly nebo nějaké zbytečné řeči. Věřím, že i v tomhle budeme zkušení," prohlásil Kolář.

Přivítal, že zápas budou stejně jako nedávné derby řídit rozhodčí z Polska. "Já tohle beru ku prospěchu. Pískali nás v derby a utkání zvládli velice dobře. Tyhle zápasy jsou pro rozhodčí těžké a myslím, že by to mohlo pomoct," mínil Kolář.

Fanoušci obou klubů se "nemusejí" a dá se očekávat vyhrocená atmosféra. Šlágr bude vyprodaný. "Já si tyhle zápasy užívám strašně moc. Když byla covidová doba a lidi nemohli na stadion, tak to bylo takové smutné. Samozřejmě by bylo ideální, kdybychom hráli doma před našimi fanoušky. Ale za mě je lepší, když tam ty lidi jsou i venku, má to takový jiný náboj," podotkl Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články