Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Priske musí zvolit hráče, kteří Záhřeb unesou. Obnovení sebedůvěry Sparty je zásadní, tvrdí Zelenka

Sparta má za sebou neúspěšný týden, kdy se jí nejdříve rozplynul sen o Lize mistrů, poté navíc přivezla z dobře hrajících Teplic pouhý bod. Už ve čtvrtek přitom Pražany čeká boj o účast ve skupinové fázi Evropské ligy. V cestě ale stojí záhřebské peklo na Dinamu. Expert ČT sport Luděk Zelenka je přesvědčen, že Sparta dvojutkání zvládne.

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí
zdroj: ČTK

Nejdříve vypadnutí ve 3. předkole LM v odvetě s Kodaní na penalty, potom ligová remíza 1:1 v Teplicích. Takový byl týden letenského velkoklubu.

"Je krásně vidět, jak ta psychika pracuje. Sparta odehrála skvělý zápas s Kodaní, ale postupově neúspěšnej. Nechci říct, že se to na Spartě podepsalo, ale rozhodně to nebyla taková euforie, jakou jsme viděli v Jablonci," míní Zelenka v rozhovoru pro ČT sport.

"Samozřejmě je to dané i přístupem domácího týmu. Jablonec působil jako druholigovej tým v prvním poločase, Teplice byly daleko vyzrálejší. Poměr střel, i v tom prvním poločase, když byl vyrovnaný počet hráčů, tak Teplice zlobily a ukázaly, že to nejsou ty Teplice, které jsme znali z posledních sezon," dodává bývalý ligový fotbalista v pořadu Dohráno.

Zápasy Sparty a Krejčího vyloučení rozebíral i Fotbal fokus podcast:

Spartu srazily standardní situace. "S Kodaní takhle dostali dva góly. Teď – a opakovali to i všichni hráči ze sparťanské kabiny – je to o nějaké individuální odpovědnosti, a to, jak si některé hráče rozeberou. Ten gól Jásira... Myslím, že ho hlídal Mejdr, sbíhal na první tyč, tam už ho vypouštěl, že tam je jiný hráč. A setkalo se to," popisuje někdejší útočník Jablonce, Slavie a Teplic.

"Je prostě období, kdy vám tam ze standardek nepadne ani gól a teď prostě Sparta má období, kdy se jí nedaří to bránit a kdy to dvojnásob mrzí. Je naprostá pravda, že to není o počtu hráčů na hřišti v tu chvíli, ale o tom, že to soupeř dobře sehrál," doplňuje.

Perné dny prožil kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Nejdříve proti Kodani zahodil penaltu, na teplických Stínadlech byl zase vyloučen.

Zelenka: Teplice najednou budí strach a respekt i těch nejlepších v lize

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dohráno

"Jeho pozice se nemění. Je to furt lídr týmu a dál bude lídr týmu. Ale samozřejmě, tohle jsou věci, které vás mohou popravit nebo přibrzdit. Nebo to hodíte za hlavu, když jste taková osobnost a povaha a neřešíte to. Je pravda, že speciálně jeho pokutový kop se hodně rozebíral, jak všechny důležité na konci sezony proměňoval a teď ji nedal," říká Zelenka.

Krejčího zákrok v Teplicích je podle něj shoda náhod.

"On nechtěl faulovat, ale jak došlapoval nohou, brnknul Filovi o patu a tím způsobil to, že spadnul. Zřejmě by ho vytlačil do pozice, že by nebyl v tak dobrém úhlu na zakončení, ale faul to byl a rozhodčí to správně vyhodnotil, že to bylo zmaření jasné šance."

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sparta podlehla Kodani na penalty, Ligu mistrů si nezahraje

Realizační tým Sparty teď má podle Zelenky před cestou do Záhřebu ze všeho nejvíc za úkol obnovit v hráčích sebedůvěru ze začátku sezony i po prvním utkání v Kodani. 

"Bude to výzva, protože Dinamo rozhodně není soupeř na úrovni toho, kterého má Slavie. Na druhou stranu je velká pomoc, že záhřebští fanoušci nebudou moci do Prahy přicestovat. Věřím Spartě, že to zvládne. Mentalita hráčů i to, jak se klub posunul pod trenérem Priskem, že se zvládne sebevědomí vrátit hráčům do hlavy a že trenér zvolí takové hráče, kteří to na hřišti unesou."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články