Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Dinamo Záhřeb před duelem se Spartou vyhodilo trenéra Biščana. Kdo je nástupce?

Vedení Dinama Záhřeb před čtvrtečním duelem 4. předkola fotbalové Evropské ligy se Spartou odvolalo trenéra Igora Biščana. Jeho nástupcem se stal Sergej Jakirovič.

Igor Biščan
zdroj: ČTK/AP

Pětačtyřicetiletý Biščan se historicky nejúspěšnějšího chorvatského týmu ujal teprve začátkem dubna.

Dinamo pod jeho vedením ve zbytku minulé sezony v devíti ligových zápasech neprohrálo a pošesté za sebou ovládlo nejvyšší domácí soutěž.

Šancím Sparty v Záhřebu se věnoval nový díl Fotbal fokus podcastu:

Nový ročník načal Záhřeb výhrou v domácím Superpoháru nad odvěkým rivalem Hajdukem Split. Ve 3. předkole Ligy mistrů ale vypadl s AEK Atény a bývalý hráč Liverpoolu Biščan přišel o místo.

Nahradil ho šestačtyřicetiletý Bosňan Jakirovič. Během hráčské kariéry působil například v Trnavě, jako trenér vedl třeba Maribor, Zrinjski Mostar a naposledy Rijeku.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sparta podlehla Kodani na penalty, Ligu mistrů si nezahraje

Dinamo prodalo obránce Šutala do Ajaxu

Dinamo pro 4. předkolo EL už nebude mít k dispozici obránce Josipa Šutala. Třiadvacetiletý chorvatský reprezentant přestoupil do Ajaxu Amsterdam. Za novou posilu zaplatil 20,5 milionu eur (asi 492,4 milionu korun), odstupné se s bonusy může vyšplhat na 23,5 milionu.

Šutalo prošel mládežnickou akademií Dinama a v týmu úřadujících chorvatských šampionů měl platnou smlouvu do roku 2028. Za klub odehrál 89 zápasů, v nichž dal sedm gólů, a stal se klíčovým hráčem defenzivy.

Na odchodu je podle chorvatských médií i brankářská jednička Dominik Livakovič. Opora reprezentace, jenž na loňském MS v Kataru pomohla Chorvatům k bronzu, má namířeno do Fenerbahce Istanbul.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články