Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Přikryl si dal k sedmadvacetinám dárek. Odchází do Bialystoku

Na první zahraniční angažmá v životě zamířil den před čtvrtečními 27. narozeninami. Záložník Tomáš Přikryl odchází z Mladé Boleslavi do polského Bialystoku. V novém působišti podepsal čtyřletou smlouvu.

"Vyšlo to opravdu hezky, jen co je pravda. Přestup si užívám, dárek je to skvělý. Zároveň ale na oslavy nebude čas - prakticky okamžitě se zapojím do přípravy týmu, sezona startuje již za necelé tři týdny," uvedl Přikryl.

Přikryl byl s devíti brankami druhým nejlepším střelcem Mladé Boleslavi v uplynulé ligové sezoně, navíc si připsal 11 asistencí. Do středočeského klubu přestoupil na přelomu let 2015 a 2016, působil také v Olomouci a pražských týmech Spartě a Dukle. Celkem ve 211 utkáních nejvyšší soutěže vstřelil 35 gólů.

V Jagiellonii Bialystok se sejde s českým záložníkem Martinem Pospíšilem, který v pátém týmu uplynulé sezony polské ligy působí. "Dostal jsem od něj jen pozitivní reference. Navíc na mě zapůsobily informace o polské lize jako takové. Je to velmi kvalitní soutěž, dostává obrovský prostor v médiích a tomu odpovídá také zájem fanoušků. Navíc po evropském šampionátu v roce 2012 se skokově zvedla infrastruktura, stadiony jsou nádherné," uvedl Přikryl.

"V konečném součtu to byla jasná volba. Moje čekávání jsou taková, že polská liga je tvrdší a rychlejší než česká, ale to by mohlo vyhovovat. Chci se probojovat do sestavy a být týmu okamžitě užitečný," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články