Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Z Chelsea do Bristolu. Kalasovo hostování se změnilo v přestup

Tomáš Kalas po devíti letech definitivně opustil Chelsea. Zabydlí se v druholigovém Bristolu, kde působil již v poslední sezoně na hostování. Nyní tu šestadvacetiletý hráč podepsal čtyřletou smlouvu.

Sport
zdroj: ČT4

"Změna to stoprocentně bude, protože vztah klubu k hráči je jiný, když ho vlastní, než když je jen na hostování. Teď to bude jiné. Změna to ale bude jen k lepšímu i z pohledu mého osobního života. Usadit se někde jsem chtěl už před lety a vyšlo to až teď," řekl olomoucký odchovanec.

Český obránce podepsal s Chelsea smlouvu už jako sedmnáctiletý mladík, ale výraznější šanci v londýnském velkoklubu nikdy nedostal. Stihl odehrát jen čtyři soutěžní zápasy, jinak chodil po hostováních ve Vittese Arnhem, Kolínu nad Rýnem, Middlesbrough, Fulhamu a naposledy právě v Bristolu.

Za něj odehrál v minulém ročníku Championship 38 zápasů a pomohl k osmému místu v tabulce. V příští sezoně ale má jeho klub vyšší ambice a rád by postoupil mezi anglickou elitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalase koupil Bristol. Konečně vím, kde budu, řekl

"O přestupu Tomáše z Chelsea se pokoušelo v minulých obdobích hned několik klubů, teprve vedení Bristolu však dokázalo uspět. U Bristolu bude jednoznačným cílem postup do Premier League, což je také pro Tomáše ta nejvyšší motivace," uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

"Ambice budou nejvyšší. Snažili jsme se do play-off dostat už tuto sezonu, bohužel to nevyšlo. Ukázalo se, že jsme nebyli dostatečně připraveni. Ale další sezonu se o to popereme ještě více. Nejlépe by bylo postoupit přímo, ale to v této soutěži nemá garantované nikdo," prohlásil Kalas.

Bristol o Kalase velmi stál a domluvil se s Chelsea na přestupu, který je největší v historii klubu. Dosud nejvíce zaplatil Bristol za Famaru Diédhioua v roce 2017, a to 5,3 milionu liber. Přesná částka za přestup českého obránce zveřejněna nebyla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články