Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poznar, který skóroval proti bývalému týmu: Mám k Plzni vazbu, ale těší mě tři body

Zlínský útočník Tomáš Poznar v osmém kole první ligy rozhodl o překvapivé výhře 1:0 nad favorizovanou Plzní, ale svůj gól si speciálně neužíval. Dvaatřicetiletý fotbalista totiž k Viktorii stále chová velké sympatie, přestože se v minulosti během působení na západě Čech neprosadil podle představ.

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Já pořád k Plzni mám nějakou vazbu, sleduju je a určitě to tady nechci nějak hecovat, že ten gól si třeba užívám. Hraju ve Zlíně, jsem tady rád a těší mě, že můj gól znamenal tři body," řekl Poznar.

Zatímco v 18 ligových zápasech za Plzeň v sezoně 2016/17 branku nedal, jako protivník proti Viktorii skóroval už potřetí. "Proti takovému soupeři se góly počítají snadno. Angažmá v Plzni nevyšlo podle představ, je to na delší povídání. Jsem hlavně rád, že jsme porazili tak velký tým. Veřejnost je sice nějak bere, ale tím, že jsem tam působil, tak vím, že klub pracuje velmi dobře, zlepšuje zázemí atd. Plzeň je opravdu špičkový klub se vším všudy a pořád k ní mám velké sympatie," prohlásil Poznar.

Ve 38. minutě zužitkoval ideální přihrávku ofenzivního kolegy Lamina Jawa a zblízka překonal brankáře Aleše Hrušku. "Celá akce se povedla. Bylo důležité, aby centr šel do té kapsy a využil mých dvou metrů, které jsem měl k dobru. Byl jsem tam úplně sám a nakonec to vyšlo. Byla to velká šance, proměnil jsem ji a jsem za to rád," popsal vysoký útočník svou třetí ligovou trefu v sezoně.

Domácí podle něj do zápasu vstupovali s pokorou. "Věděli jsme o síle Plzně, že minule odehráli proti Spartě velice dobré utkání. U nás také potvrdili, že jsou na míči extrémně silní. Ale my tentokrát byli dost pevní vzadu a těžko se do nás dostávali. Tím, že jsme ještě občas hrozili nahoru, to měli s námi složité," konstatoval Poznar, jehož tým doma v lize porazil Západočechy poprvé od roku 2008.

"Dneska byl obranný výkon velice dobrý. Kluci si s tím poradili a až na nějaké závary odehráli dobrý zápas vzadu. Byli jsme důslední a věděli jsme, že proti takovému týmu nesmíme udělat žádnou velkou chybu. Té jsme se dneska ani nedopustili a to rozhodlo," doplnil zlínský odchovanec.

Svěřenci trenéra Bohumila Páníka po koronavirové přestávce i podruhé zvítězili a v neúplné tabulce poskočili na osmé místo. "My byli nastavení víceméně pořád stejně. Ale před pauzou nám zápas s Bohemkou nevyšel a zaslouženě jsme prohráli. Byl to určitě zdvižený prst. Pak v pauze jsme trénovali, něco pilovali. Je těžké říct, jestli nám to nějakým způsobem pomohlo. Teď máme dvě výhry a jsme za ně rádi. Hodně důležitá byla otočka v Budějovicích, že sebevědomí bylo větší a věřili jsme ve vlastní síly," uvedl Poznar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články