Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pospěch na prvoligové scéně nezazáří, Opava zahájila přípravu bez něj

SFC Opava, vítěz uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže, odstartoval letní přípravu před sezonou mezi elitou. Na stadionu v Městských sadech se hlásilo duo posil - Václav Juřena z Třince a Jan Řezníček z Pardubic. Z hostování ve východočeském celku si Slezané stáhli také Tomáše Čelůstku. Kariéru naopak definitivně ukončil bývalý reprezentant Zdeněk Pospěch.   

Zdeněk Pospěch
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Trenér Roman Skuhravý zařadil do jednadvacetičlenného kádru i odchovance Adama Rychlého a rozjednaný je příchod obránce Filipa Twardzika z Vítkovic. "Pokud dopadne příchod Twardzika, tak jsme v rámci našich možností splnili to, co jsme chtěli. Lovíme hráče, kteří z našeho pohledu přerostli level druhé ligy. Ve hře je ještě jedno jméno a uvidíme, jak to dopadne, ale s doplněním týmu jsem spokojen," řekl Skuhravý.

"Za dobu mého působení (dvě sezony, pozn. autora) máme nejkonkurenceschopnější tým, což byl náš cíl," pokračoval úspěšný kouč. 

Veterán Pospěch po nečekaném jarním návratu na trávník už další pokračování bohaté kariéry neplánuje. "Rozhodl se skončit kvůli problémům s kolenem a jeho rozhodnutí plně respektujeme. Teď budeme hledat způsob, abychom ho měli co nejčastěji v kabině," naznačil Skuhravý, že by se velezkušený obránce mohl stát součástí realizačního týmu. "Moc bych si to přál," dodal.

Úvodní přípravné zápasy odehraje Slezský FC v sobotu 23. června proti Vítkovicím a Žilině.

Azyl v Brně se pravděpodobně prodlouží

V úvodu podzimní části bude hrát Opava domácí utkání v Brně. V azylu však nejspíše stráví delší dobu, než se původně předpokládalo. Do výběrového řízení na vyhřívání trávníku, které je nutností pro působení mezi elitou, se ve stanoveném termínu nikdo nepřihlásil.     

Stadion Slezského FC Opava
zdroj: ČTK autor: Géla František
Zdroj
ČT sport, ČTK, Opavský a hlučínský deník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články