Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ani v Olomouci, ani v Karviné. Opava začne ligu v Brně, nebo ve Znojmě

O tom, že nováček nejvyšší soutěže SFC Opava zahájí působení mezi elitou v azylu, bylo jasno už po závěrečné kanonádě s Frýdkem-Místkem. Na stadionu v Městských sadech se totiž musí nainstalovat vyhřívání trávníku, které je pro prvoligové účinkování nutností. Zprvu se hovořilo o olomoucké a karvinské variantě. Ani jedna nicméně realizovatelná není, a proto musí Slezané hledat dál. Dle informací Opavského a hlučínského deníku přichází v úvahu Brno, nebo Znojmo.

Stadion Slezského FC Opava
zdroj: ČTK autor: Géla František

"Věříme, že začátkem září bude hrací plocha připravena a budeme moci odehrát domácí utkání v Opavě," uvedl technický ředitel klubu Jaroslav Rovňan a dodal: "Varianta s Olomoucí padla proto, že se Sigma kvalifikovala do Evropské ligy. Karviná sice souhlasila, ale k dohodě nakonec dojít nemohlo, protože stadion byl vybudován z dotací EU a pronajímat se nemůže."

Z geografického hlediska by představoval ideální variantu Městský stadion ve Vítkovicích, ale vzhledem k historické rivalitě mezi opavskými a ostravskými fanoušky by bezpečnostní riziko bylo enormní, což potvrdil i Rovňan. I proto se nabízí azyl na jihu Moravy. "Pomoc nám přislíbili v Brně a ve Znojmě," pokračoval.

Ve věci se výrazně angažovala opavská radnice, která vlastní většinový podíl v klubu. "Ze strany města je snaha všechny podmínky pro udělení licence splnit v co nejkratším termínu. Projekt se připravuje, ale je nutné dodržet všechny zákonné náležitosti při hledání dodavatele," řekl primátor Radim Křupala.

Zmíněná rekonstrukce na stadionu pro 7550 diváků zatím nezačala. "Aktuálně probíhá výběrové řízení na realizátora vyhřívání. Pokud vše půjde podle plánu, 7. září by mělo být hřiště k dispozici. Kromě trávníku se musí vybudovat ještě kotelna a upravit prostory V.I.P. a tiskového střediska," dodal Rovňan.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava dala Frýdku-Místku sedm gólů
Zdroj
ČT sport, Opavský a hlučínský deník, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články