Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Potvrzeno. Opava se vrátí na prvoligovou scénu v brněnském azylu

Ve více než 160 kilometrů vzdáleném Brně zahájí nováček první fotbalové ligy SFC Opava novou sezonu. Důvodem je výstavba vyhřívaného trávníku na stadionu v Městských sadech, která je nutností ke splnění licenčních podmínek. Slezský klub o dohodě s brněnskými zastupiteli informoval na oficiálních internetových stránkách.

Brněnský fotbalový stadion
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Působení na stadionu Srbská bylo v jednání už delší dobu a dnes brněnská radnice schválila nájemní smlouvu. Pokud výstavba půjde podle plánu, měla by se Opava vrátit domů 7. září. "V tuto chvíli proto nelze říci, kolik zápasů v Brně odehrajeme. Vše je závislé na losu soutěže, který se uskuteční 21. června," uvedl technický ředitel SFC Jaroslav Rovňan.

Vzhledem ke vzdálenosti mezi Opavou a Brnem slezský celek uvažuje, že by pro vlastní příznivce vypravoval na utkání speciální vlak. "Pevně věříme, že fanoušci přijedou podpořit naše fotbalisty i do Brna. Všichni už se ale samozřejmě moc těšíme, až budeme hrát na stadionu v Opavě," dodal Rovňan.

"Smlouva je uzavřena na hostování po dobu podzimní části sezony s tím, že Opava bude městu Brnu kompenzovat náklady vzniklé i se zajištěním dozoru městské policie nad utkáními, která jsou rozdělena do tří kategorií dle rizikovosti a tomu odpovídajícímu nasazení policistů," uvedl náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Náklady jsou přesně specifikovány. "Částka pro nasazení policie v nerizikovém zápase je 60 tisíc korun, za rizikový v kategorii B je 130 tisíc a za zápas v kategorii C je 400 tisíc korun. Nájem na jeden prvoligový zápas Opavy bez DPH je 250 000 korun," dodal Hladík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články