Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň získala Kovaříka, vedení posílí Kuka

Plzeň - Fotbalisté Plzně získali druhou významnou zimní posilu. Po Stanislavu Teclovi přichází bývalý reprezentant do 21 let Jan Kovařík z Jablonce. Viktoria má zájem také o Ladislava Volešáka ze Slovácka. Jeho příchod však zatím nebyl dotažen. Vedení Plzně navíc posílil Pavel Kuka, jenž se stal sportovně-technickým manažerem.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ISIFA

"Rozhodli jsme se využít dobré nálady pana Pelty, který prodal Lafatu do Sparty, abychom zrealizovali přestup, o který jsme stáli už v létě. Tehdy s Peltou nebyla rozumná řeč, teď už to byla rozumnější domluva," řekl majitel Plzně Tomáš Paclík. Jablonec po Davidu Lafatovi ztratil už druhého ofenzivního hráče.

Jan Kovařík: "Je to pro mě velká sportovní výzva prosadit se v tak kvalitním klubu. Z Jablonce se mi neodcházelo lehce. Nicméně dlouhodobý zájem Viktorie ve spojení s blížícími se pohárovými zápasy a diváckou horečkou byly velkým lákadlem."

Kovařík podepsal smlouvu na 3,5 roku, stejnou délku kontraktu podpisem stvrdil i Tecl. Čtyřiadvacetiletý Kovařík se přes Litvínov, Teplice a Most dostal do Slavie, kde také poprvé nahlédl do ligy a odbyl si krátké hostování v Českých Budějovicích. V roce 2008 pak jako kompenzace za Adama Hlouška zamířil talentovaný záložník do Jablonce.

Tam se postupně vypracoval v oporu. Na kontě má 100 ligových startů a 11 branek. V této sezoně nastoupil do 14 zápasů a dal jeden gól. Nejvíce mu zatím vyšel podzim 2011, kdy dal pět branek. Za jednadvacítku nastoupil do 13 zápasů a dvakrát skóroval.

Na levé straně zálohy Plzně bude konkurovat Michalu Ďurišovi, Martinu Zemanovi či Edgaru Malakjanovi. V Jablonci by měl Kovaříka nahradit Jan Pázler, kterého si Severočeši stáhli z hostování v Dukle Praha.

Je nám líto, video expirovalo.
Kovařík s Teclem už patří Plzni

Kuka si rozdělí práci s Myslivečkem

A Plzeň hlásí ještě jednu novinku. Bývalý fotbalový reprezentant a vicemistr Evropy z roku 1996 Pavel Kuka byl jmenován sportovně technickým manažerem. Ve stejné funkci už před lety působil ve Viktorii Žižkov. Kuka by si měl rozdělit práci s dosavadním sportovním ředitelem Františkem Myslivečkem, s nímž hrával ve Slavii.

"Rok 2013 bude rokem velkých změn. Musíme realizovat nějaké věci, protože se Plzeň dostala na větší úroveň, než byla. A jestli chceme jít dál, musíme posílit sportovní úsek. Proto přichází Pavel Kuka," řekl majitel Plzně Tomáš Paclík. "Na tuto práci se velmi těším. Plzeň se vyprofilovala ve špičkový evropský klub a dělá čest českému fotbalu. Pro mě je čest a výzva v takovém klubu pracovat. Neumím si představit, jaké lepší angažmá by ještě mohlo přijít než právě v Plzni," uvedl Kuka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články