Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Tecl se opět trefil za Plzeň, Jablonec dával góly i bez Lafaty

Praha - Fotbalisté Olomouce po dvou jasných výhrách v Tipsport lize poprvé zaváhali, když s druholigovou Karvinou jen remizovali 3:3. Hanáci museli dvakrát dotahovat dvoubrankový náskok soupeře. V šesti zápasech s týmy z nižších soutěží vyhrály prvoligové kluby jen dvakrát, a to Ostrava a Jablonec, který si poradil i bez kanonýra Lafaty. Naopak Slovácko a České Budějovice s druholigovými soupeři prohrály. V přípravě hrála i Plzeň, která rozstřílela Domažlice 6:0. Na vítězství se jednou brankou podílela zimní posila Stanislav Tecl.

Vladimír Darida a Stanislav Tecl z Plzně
zdroj: isifa/mafra autor: Stanislav Němec

Hráči Plzně si v přípravě znovu zastříleli. Po výhře 7:1 nad Doubravkou tentokrát porazili třetiligové Domažlice 6:0. Mezi střelce se znovu zapsala největší zimní posila Viktorie Stanislav Tecl. Trefili se také další útočníci Marek Bakoš, Michal Ďuriš, David Vaněček a Roman Adamov.

"Zatím nechci říkat, jestli bude hrát Standa spíše na křídle, nebo v útoku. Teď je to hlavně o tom, abychom zátěž rozložili na více hráčů. Dnes jsme proto Standu vyzkoušeli zprava. Samozřejmě se může stát, že tak bude hrát v i mistrovských zápasech," řekl trenér Plzně Vrba po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Plzeň - Domažlice

Tipsport liga

Slovácko nestačilo na Znojmo, když alespoň z 0:3 snížilo na konečných 2:3. Budějovice s Táborskem prohrály 1:2. Jihlava remizovala 1:1 se Zlínem. Odehrály se také dva "prvoligové" souboje. Liberec ve skupině A porazil Teplice 2:1 a Hradec Králové ve skupině B zásluhou dvou branek Harby porazil Duklu Praha 2:0.

"Utkání rozhodla individuální kvalita Harby. My své šance také měli, třeba Pospěch šel sám na branku, ale kvalita v zakončení byla na straně Hradce," řekl kouč Dukly Luboš Kozel.

Teplice poslal v severočeském derby do vedení v 55. minutě Mahmutovič, Liberec otáčel až v posledních 20 minutách. Nejprve se prosadil obránce Pimpara, výhru pak zařídil útočník Hadaščok, který využil toho, že brankář Grigar prohrál souboj s Pimparou. Teplice prohrály ve skupině i podruhé.

Olomouc na umělé trávě v Karviné prohrávala už od 2. minuty, kdy se domácí dostali do vedení po rohovém kopu. Přestože měl ligový celek výraznou převahu, soupeř byl efektivnější, využíval chyb v olomoucké obraně a skóroval i z dalšího rohu.

Za Sigmu se dvakrát prosadil Doležal, který se také trefil po rohu a do poločasu snížil na 2:3. Po změně stran zařídil remízu Hála. Mohl i rozhodnout, podobně jako Varadi, ale oba své šance zahodili.

"Samozřejmě nejsem spokojen s brankami, které jsme inkasovali v prvním poločase. Dostali jsme dvě po rozích, přitom v lize za celý podzim jenom jednu," hodnotil utkání trenér Olomouce Roman Pivarník.

Slovácku v duelu se Znojmem vůbec nevyšel úvodní poločas, ve kterém se důraznější druholigový tým po rychlých brejcích Švarce a Ševčíka dostal už po 20 minutách do dvoubrankového vedení. A ještě do poločasu přidal Ševčík třetí branku.

"Za tohoto stavu jsem měl obavy, aby zápas neskončil debaklem. Po změně stran jsme se sice herně zlepšili, ale kontaktní druhá branka v poslední minutě už přišla pozdě," řekl trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Jablonec v prvním utkání bez kanonýra Lafaty, který přestoupil do Sparty, problém s koncovkou neměl a přestřílel Bohemians 1905 3:2. Na úvodní gól Pitáka sice druholigový soupeř odpověděl góly Nerada a Štochla, jenže Zoubele s novou posilou Rossim zajistili vítězství druhému týmu první ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Jablonec - Bohemians 1905
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články