Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň se připravuje s Teclem a Fillem, uvažuje i o příchodu gruzínského reprezentanta

Plzeň - Fotbalisté Plzně dnes zahájili přípravu na jarní část sezony, ve které budou hájit první místo v lize a svedou souboj s Neapolí o postup v Evropské lize. Do prvního tréninku se zapojila i nová posila Stanislav Tecl z Jihlavy či navrátilci z hostování včetně Martina Filla. Problémy řeší západočeský klub v obraně, kde trenérovi Pavlu Vrbovi kvůli zranění chybí oba stopeři Marián Čišovský a Václav Procházka. Klub proto řeší příchod nejmenovaného gruzínského reprezentanta.

"Procházka má problémy s kolenem a na tři týdny je mimo, Čišovský podstoupil menší operativní zákrok, proto začne nejprve individuálně, než se zapojí do plného tréninku s týmem. Po operaci je také Hejda a Ševinskému jsme přislíbili, že mu umožníme návrat do Mladé Boleslavi, ale kvůli těmto problémům jsme to museli do 15. ledna odložit. Takže na stoperu tam teď moc možností nemáme," řekl sportovní manažer Viktorie Adolf Šádek.

Proto řeší příchod alternativy na stopera. "V příštím týdnu by se měl připojit jeden zahraniční hráč na testy. Je to gruzínský reprezentant. Jasno bychom chtěli mít co nejdříve, záležet bude i na zdravotním stavu hráčů," dodal Šádek.

První den v plzeňském dresu strávila největší zimní posila Viktorie Stanislav Tecl. "Jde sem s tím, že je to střelec, tak doufám, že se bude prosazovat tak jako v Jihlavě. Je to perspektivní hráč, kterému by náš styl měl sedět," věří kapitán Pavel Horváth. Na prvním tréninku se však prý postaral o to, aby se Tecl tolik neprosazoval. "Neměl šanci, protože jsem hrál stopera," usmíval se Horváth. 

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští fotbalisté začali přípravu

Fillo chce bojovat o místo v sestavě

Do přípravy nastoupilo celkem 32 hráčů včetně mladíků z juniorky, ruského útočníka Romana Adamova, který od svého zářijového příchodu odehrál i vinou zranění pouhé dva zápasy, a také navrátilců z hostování Davida Vaněčka (Sokolov) či Filla. "Martin měl možnost zůstat v Mladé Boleslavi, ale rozhodl se zabojovat o místo v Plzni. Je to jen na něm," řekl trenér Vrba.

Návrat Milana Petržely z Augsburgu se neplánuje. "Jednalo se o tom, ale nyní je to na mrtvém bodě. Milan chce dál zkusit štěstí v Německu," řekl Vrba. "Neříkám, že je kádr uzavřený, ale o velkých změnách neuvažujeme. Uvidíme za tři týdny, jestli bude třeba na nějakém postu posílit, ale nyní chceme dát prostor hráčům, kteří tu jsou," dodal.

O žádném odchodu hráčů ze základní sestavy se neuvažuje. "Plzeň nyní s nikým nejedná, ale pokud se někdo ozve v rozumném časovém horizontu, tak nějaký odchod vyloučit nemohu. Avizovali jsme, že jsme ochotni se bavit například o Frantovi Rajtoralovi," dodal Šádek.

První část přípravy absolvují Viktoriáni v domácích podmínkách. Vedle Doosan Areny využijí také areál v Luční ulici, kde dnes absolvovali první trénink. Ten si užili, přestože mrzlo a padal déšť se sněhem. "Mně to nevadilo, protože jsem severský typ. Jsem hlavně rád, že jsme mohli být na přírodní trávě, a ne na umělce. Po měsíci jsme si zahráli fotbal, nebylo to nic náročného, takže začátek to byl příjemný," řekl kapitán Pavel Horváth.

V přípravných zápasech vyzvou Plzeňáci týmy z nižších soutěží jako Doubravku, Domažlice, Ústí nad Labem, Most či Rokycany. Na konci ledna se Plzeň přesune na soustředění na Kypr, kde se utká s Lokomotivem Moskva, Levski Sofia či Slaskem Vratislav, který trénuje český trenér Stanislav Levý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články