Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Kanonýr Řezníček se stěhuje z Brna do Prahy, upsal se Dukle

Dlouho očekávaný přestup je na světě. Dukla získala velkou posilu do útoku, je jí sedmatřicetiletý kanonýr Jakub Řezníček, který v posledním kole druhé ligy zařídil gólem výhru Zbrojovky Brno na stadionu Táborska. Zkušený střelec podepsal s pražským klubem roční smlouvu. 

Jakub Řezníček už patří Dukle
zdroj: fkdukla.cz

"Přestup se uskutečnil poměrně rychle," konstatoval na stránkách pražského klubu zkušený útočník, kterému schází už jen dva ligové góly k tomu, aby se stal členem Klubu ligových kanonýrů pro hráče, kteří dali v jakýchkoli prvoligových soutěžích minimálně stovku gólů. "Motivace to pro mě je, ale není to hlavní cíl. Chci z Duklou hlavně vyhrávat, sbírat body a posouvat se tabulkou," řekl.

Dukla věří, že jí Řezníček pomůže zlepšit kadenci útoku, který zatím ve čtyřech zápasech dal jen dva góly. Dukla i proto vyhrála jen jedinou a se třemi body je v tabulce čtrnáctá. "Přivádíme hráče, který umí dávat góly. Věříme, že si Jakub sedne s týmem a naváže na čísla alespoň se blížící té poslední ligové sezoně," řekl k přestupu Jan Staněk, člen představenstva Dukly.

Sedmatřicetiletý fotbalista dal v minulé sezoně za Zbrojovku třináct gólů a v té předešlé, ještě prvoligové, se trefil do branky soupeřů dokonce devatenáctkrát. V téhle sezoně nastoupil za brněnský celek ale jen dvakrát a odehrál celkem jen 56 minut i proto, že po střídání ve druhém soutěžním zápase v Opavě byl po druhé žluté kartě vyloučen.   

"Chci pomoci Dukle, aby hrála v klidných částech tabulky. Jsem tu od toho, abych střílel góly, je si vědom útočník. "Doufám, že týmu pomůžu," dodal. Věří, že do týmu zapadne už proto, že tu některé z hráčů zná ze svých předešlých angažmá. "S Tomášem Vondráčkem a Pavlem Moulisem se znám z Teplic a s Jakubem Horou jsem hrál v Českých Budějovicích," dodal Řezníček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články