Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Plzeň v přípravě naděluje soupeřům. Ondráškův gól Budějovicím k výhře nepomohl

Plzeň je ve výtečné pohodě. Druholigové Táborsko rozdrtili Západočeši 8:2 a vyhráli i třetí zápas v letní přípravě na novou sezonu. Po dvou gólech zaznamenali křídelník Jan Kopic a obránce Milan Havel. Po příchodu do Českých Budějovic se trefil Zdeněk Ondrášek, zápas ovšem dopadl ve prospěch Vlašimi 2:1.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
České Budějovice padly s Vlašimí

"Je to příprava, takže u někoho ty nohy můžou být těžší, ale to nejsou výmluvy. My jsme chtěli uhrát dobrý výsledek. Musíme z toho prostě vzít to, co bylo dobře, opravit, co bylo špatně, a jít dál," uvedl Ondrášek.

Staronový plzeňský trenér Miroslav Koubek stejně jako v prvních dvou přípravných zápasech i proti třetímu soupeři z nižší soutěže nasadil do obou poločasů odlišnou sestavu. Jeho svěřenci dominovali především v úvodním dějství, které ovládli drtivě 6:0. Lepší první poločas Viktoria odehrála naposledy v říjnu 2019, kdy při vítězství 16:3 v přípravě nad Staňkovem vedla v pauze 8:2.

"Jsme spokojeni, odehráli jsme dobrý zápas. Zastříleli jsme si, dali jsme nějaké góly a vytvořili jsme si situace, které jsme trénovali. Zápas splnil očekávání, které jsme měli. Na taktických věcech pracujeme, vidět byly i v zápasech. Kluci to do sebe pomalu dostávají. Jedinou kaňkou je zranění Filipa Čiháka," uvedl pro klubový web asistent trenéra Viktorie Marek Bakoš.

Ostrava si zastřílela a druholigovou slovenskou Myjavu deklasovala 8:1. Dva góly dal Buchta, o dalších šest branek se podělilo šest různých střelců.

Jablonec si na úvod přípravy poradil s Jelení Horou, která sestoupila ze čtvrté nejvyšší polské soutěže. V úvodních 14 minutách dal hattrick Pleštil.

"V první půli to bylo agresivnější a rychlejší. Kluci si více věřili na balonu a hlavně jsme zbytečně nekazili. Proto hra v prvním poločase vypadala lépe," citoval klubový web asistenta jabloneckého trenéra Tomáše Čížka, který vede mužstvo na startu přípravy, neboť Severočeši ještě oficiálně neoznámili jméno nového hlavního kouče.

Zlín uhrál remízu s Žilinou, účastníkem kvalifikace Evropské konferenční ligy. "V závěrečné fázi jsme dokonce mohli vstřelit vítězný gól, ale celkově, přestože ten výsledek není úplně důležitý, tak taky něco vypovídá. Měli jsme tam pozitivní i negativní věci v obou poločasech," uvedl asistent zlínského trenéra Vít Vrtělka.

Výsledky přípravných zápasů:

FC Hradec Králové – Vyškov 3:1 (1:0)

Branky: 8. Juliš, 73. Čech, 88. Rada z pen. - 84. Metsoko.

Sestava Hradce: Vízek - Klíma, Čech (76. Baloun), Ševčík (67. Leibl) - Pilař (46. Pudhorocký), Kodeš, Kučera, Smrž (76. Hlaváč), Krejčí (42. Horák) - Šašinka, Juliš. Trenér: Weber.

FK Jablonec – Jelení Hora 5:2 (4:0)

Branky Jablonce: 4., 9. a 14. Pleštil, 26. Slávik, 69. Černák.

Sestava Jablonce: Hanuš (46. Reiner) - Slávik (46. Černák), Akpudje (46. Souček), Gabriel (60. Ikaunieks), Nykrín (46. Čanturišvili) - Pleštil (46. Smejkal), Kratochvíl (46. Hübschman), Náprstek (46. Houska), Považanec, Alégué (46. Schön) - Drchal (46. Chramosta). Trenér: Čížek.

Viktoria Plzeň – Táborsko 8:2 (6:0)

Branky: 3. a 24. Kopic, 35. a 39. Havel, 21. Sýkora, 26. Durosinmi, 49. Chorý, 70. Jirka - 73. Šašinka, 74. Zeman.

Sestava Plzně:

I. poločas: Tvrdoň - Řezník, Paluska, Hejda, Havel - Kalvach, Květ - Sýkora, Vlkanova, Kopic - Durosinmi.

II. poločas: Tvrdoň - Holík, Čihák (85. Paluska), Jemelka - Jirka, Traoré, Bucha, Mosquera - Kliment, Vydra - Chorý. Trenér: Koubek.

Baník Ostrava – Myjava 8:1 (3:0)

Branky: 16. a 80. Buchta, 6. Boula, 32. Tetour, 47. Fadairo, 65. Smékal, 68. Šín, 69. P. Jaroň - 60. Castellano.

Sestava Ostravy:

I. poločas: Hrubý - Blažek, Bitri, Lischka - Juroška, Buchta, Boula, Tetour, Ewerton - Tanko, Almási.

II. poločas: Letáček - Frydrych, Svozil, Měkota - P. Jaroň, Rigo, Holaň, Šín, Buchta - Fadairo, Smékal. Trenér: Hapal.

Dynamo České Budějovice – Vlašim 1:2 (1:2)

Branky: 3. Ondrášek - 9. Solomon, 44. Labík.

Základní sestava Č. Budějovic: Tůma - Broukal, Čoudek, Šimoník - Hák, Hellebrand, J. Hora, Penner - V. Hora, Matoušek - Ondrášek. Trenér: Marek Nikl.

Trinity Zlín – Žilina 2:2 (1:0)

Branky: 23. Číž, 71. Slončík - 48. Minárik, 60. Jambor.

Sestava Zlína:

I. poločas: Rakovan - Reiter, Didiba, Kolář, Bartošák - Vukadinovič, Kulíšek, Janetzký, Slončík, Číž - Bobčík.

II. poločas: Rakovan - Polášek, Simerský, Didiba (67. Bartošák), Obadal - Hrdlička, Kolář (67. Slončík), Tkáč, Bobčík (67. Číž), Dramé - Fantiš. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články