Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP v boulderingu 2024

Pardubice přišly o Janoška, změny se ale dotkly především obrany. Nitu by mohl v brance nahradit Kinský

Pardubice po úspěšné baráži zahájily letní přípravu jako poslední z prvoligových týmů. Východočeši se budou muset obejít bez svého nejlepšího střelce v uplynulé sezoně, Dominik Janošek přestoupil do druholigové nizozemské Bredy. Pryč je i host ze Sparty Florin Nita, kterého by mohl nahradit slávista Antonín Kinský.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kováč: Potřebujeme ještě posílit v obraně. Nita byl pro nás příliš drahý

Východočechy vedle Nity s Janoškem po konci hostování opustili brankář Jakub Markovič a stopeři Robin Hranáč, Martin Chlumecký a Tomáš Vlček.

"Tohle je vždycky zásah, byl to navíc nejlepší střelec. Věřím, že ho dokážeme nahradit týmově, přišli zase mladí talentovaní kluci," uvedl trenér Radoslav Kováč k odchodu Janoška.

Vedle Kinského mají od Slavie svolení k přípravě s Pardubicemi i obránce Denis Halinský a Marek Icha, který už na východě Čech hostoval.

"Věděl jsem, že v Pardubicích je kvalita tréninků i podmínek celkově vysoká, takže posun to pro mě rozhodně je," uvedl Kinský, který dosud působil v druholigovém Vyškově.

"O Kinského jsme měli zájem od chvíle, kdy bylo jasné, že Nita nezůstane. Je to velmi talentovaný gólman a věřím, že si vzájemně pomůžeme," dodal Kováč.

S týmem trénují i ghanský ofenzivní hráč Paul Nkrumah, brankář Viktor Budinský z Ostravy a útočník Vojtěch Patrák z pražské Sparty.

Ofenzivu zatím Východočeši posílili o Tomáše Zlatohlávka, třiadvacetiletý kmenový hráč Olomouce podepsal v Pardubicích čtyřletou smlouvu.

Z Jablonce se po dvou letech vrátil obránce Michal Surzyn, další posily do defenzivy ještě Východočeši hledají.

Ve výčtu hráčů, kteří s mužstvem trénují, chybí Jan Jeřábek. Devětatřicetiletý defenzivní univerzál jedná o prodloužení smlouvy.

Jeřábek, který hraje za Pardubice od jejich vzniku v roce 2008, kvůli problémům s kolenem absolvoval v minulé sezoně za A-tým pouze pět zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články